Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț va găzdui vineri, 14 februarie, de la ora 17:00, în Sala Info-Club II, lansarea cărții „Sunetul Noica, o antologie de autori, texte și teme legate de viața și opera filosofului român”, de Dan Iacob. Vor participa Dumitru Brăneanu, președinte al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România și Lucian Strochi, scriitor, iar moderator va fi Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii „Kirileanu”.

„Îl invidiez pe Dan Iacob, pentru șansa de a-l fi întâlnit pe Noica în carne și oase: i-a simțit timbrul vocal, i-a auzit dicția, i-a văzut mișcarea sprâncenelor, i-a urmărit legănarea degetelor. Empatia pe care a căpătat-o atunci îl face ca acum, după aproape 35 de ani de la întâlnirea de la Păltiniș, să editeze o analectă de texte avându-l în centru pe filosof. Antologia pe care a alcătuit-o e o mostră de acribie și de fler speculativ. De aș fi fost în locul lui, nu aș fi putut opera o selecție mai bună. La 110 ani de la nașterea gânditorului, volumul este o statuie livrescă închinată memoriei sale. Numai citind un asemenea volum poți să-ți dai seama de cât de profundă a fost influența lui Noica asupra culturii române”, notează Sorin Lavric.

Dan Iacob s-a născut la 14 februarie 1960 și este membru al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentL3S1 CSM Ceahlăul, două victorii în amicale * Ozana, înaintea primului meci de pregătire
Articolul următorFemeia care a condus Poliția Neamț s-a retras din sistem
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.