Echipa masculină de volei juniori a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Piatra Neamț (prof. Rareș Gavril și Andrei Nica) s-a calificat la turneul final al Campionatului Național, programat între 31 mai și 5 iunie, într-o localitate care va fi desemnată ulterior.

În cadrul turneului semifinal, găzduit de LPS Piatra Neamț, de sâmbătă, 6 mai și până luni, 8 mai, formația gazdă a luptat pentru ocuparea primului loc cu echipele reprezentative ale CSS Tulcea, CSS Blaj și CSS “Dinicu Golescu” Câmplung Muscel.

Jucătorii pietreni au obținut 3 victorii: 3-1 cu CSS Tulcea și 3-0 cu CSS Blaj și CSS “Dinicu Golescu” Câmplung Muscel și au acces, de pe primul loc, în ultimul act al întrecerii.

“Practic meciul hotărâtor de calificare între cele mai bune 6 echipe din țară s-a jucat în prima zi când am reușit să învingem echipa din Tulcea cu 3-1. Doar noi ne-am calificat direct. Ocupantele locurilor doi și trei mai participă la două turnee de recalificare”, a declarat profesorul Andrei Nica.

În campionatul regulat, LPS Piatra Neamț a câștigat grupa cu maximum de victorii (6). “Avem o generație bună din care se remarcă Andrei Butnaru. El este component al lotului național de juniori și evoluează cu dublă legitimare și pentru formația de A2 de seniori CSM Suceva. Felicităm întreaga echipă și ne dorim să cucerim în acest an o medalie”, a dezvăluit Andrei Nica.

Lotul LPS Piatra Neamț: Andrei Butnaru, Silviu Ladani, Sergiu Simion, Adrian Popescu, Răzvan Ceapă, Denis Platon, Alexandru Albu, Bogdan Ionescu, Adrian Petrescu, Mădălin Cojocariu, Vlad Borzoș, Marco Antohi, Andrei Amariei.

În sezonul trecut, elevii profesorilor Gavril și Nica s-au situat pe locul al cincilea din 8 echipe participante. (Ana MOISE)

Articolul precedentRIFIL dă startul învățământului profesional dual în Neamț
Articolul următorLansare de carte și expoziție de acuarele, la Biblioteca “Kirileanu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.