Biblioteca Judeţeană “Kirileanu” Neamţ vă invită, marți, 9 mai, cu începere de la ora 17:00, în Sala “Cupola”, la un dublu eveniment cultural – o pledoarie pentru memoria locurilor, susținută prin carte și prin imagine. Este vorba despre lansarea volumului “Cuponul de pensie”, de Gheorghe Țepeș-Greuruș, recent apărut la Editura “Cetatea Doamnei” din Piatra-Neamț și de expoziția de acuarele “Orașul mic mă fură-ncet…”, semnată de Arcadie Răileanu.

Cartea inginerului Gheorghe Țepeș-Greuruș este fresca unei lumi dispărute, care mai trăiește în amintirile celor care au locuit-o, iar expoziția maestrului Arcadie Răileanu este o pagină de istorie vizuală a orașului, dăruită cu generozitate posterității.

Despre “Cuponul de pensie” vor vorbi, în seara lansării, scriitorul Constantin Munteanu, prof. Marius Țepeș, ec. Gheorghe Munteanu și editorul Viorel Nicolau, iar acuarelele orașului mic își vor spune poveștile pe simeze, într-un eveniment moderat de Adrian Alui Gheorghe. (Biblioteca Judeţeană “GT Kirileanu” Neamţ)