0:00

Lansare de carte și expoziție de acuarele,  la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLansare de carte și expoziție de acuarele,  la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Judeţeană „Kirileanu” Neamţ vă invită, marți, 9 mai, cu începere de la ora 17:00, în Sala „Cupola”, la un dublu eveniment cultural – o pledoarie pentru memoria locurilor, susținută prin carte și prin imagine. Este vorba despre lansarea volumului „Cuponul de pensie”, de Gheorghe Țepeș-Greuruș, recent apărut la Editura „Cetatea Doamnei” din Piatra-Neamț și de expoziția de acuarele „Orașul mic mă fură-ncet…”, semnată de Arcadie Răileanu.

Cartea inginerului Gheorghe Țepeș-Greuruș este fresca unei lumi dispărute, care mai trăiește în amintirile celor care au locuit-o, iar expoziția maestrului Arcadie Răileanu este o pagină de istorie vizuală a orașului, dăruită cu generozitate posterității.

Despre „Cuponul de pensie” vor vorbi, în seara lansării, scriitorul Constantin Munteanu, prof. Marius Țepeș, ec. Gheorghe Munteanu și editorul Viorel Nicolau, iar acuarelele orașului mic își vor spune poveștile pe simeze, într-un eveniment moderat de Adrian Alui Gheorghe. (Biblioteca Judeţeană „GT Kirileanu” Neamţ)

Articolul precedentVoleibaliștii juniori de la LPS Piatra Neamț s-au calificat la turneul final
Articolul următorUn sătean din Târpești a stat zeci de ani cu o bombă în curte
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.