romania-volei-juniori-butnaru-8
Andrei Butnaru, cu numărul 8

Voleibalistul Andrei Butnaru (n. 1998, 2.07 m), de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț, a participat, cu naționala Under21, la Frankfurt, în Germania, la calificările pentru faza a doua a preliminariilor Campionatului Mondial. Tricolorii au pierdut cu 2-3 ambele întâlniri, cu Estonia și Germania, și au ratat calificarea în etapa următoare a competiției. Andrei Butnaru nu a evoluat decât foarte puțin în partida cu Germania, când a fost introdus pe teren pe postul de universal, pentru a contribui la înălțarea blocajului.

“El a terminat liceul, dar mai are drept de joc un an la echipa de juniori. În paralel, evoluează și la formația de seniori de la Suceava, în Divizia A2. A promovat examenul de bacalaureat și este student la Facultatea de Educație Fizică și Sport“, a spus profesorul său, Andrei Nica, de la LPS Piatra Neamț.

Andrei Butnaru este originar de la Soci-Ștefan cel Mare și a început voleiul de performanță în clasa a IX-a.

“Încă n-are experiență competițională internațională. Totuși a prins lotul alcătuit din 12 jucători și este o realizare. Are un braț destul de bun, păcat că s-a apucat târziu de volei“, a mai afirmat Andrei Nica. (Ana MOISE)