reclama autocenter

ceahlaul-mastacaneanu-cjTrei oameni de afaceri foarte cunoscuți în Neamț au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Bacău, pentru afaceri necurate cu fonduri europene, derulate acum… 10 ani. Valentin Handaric, Viorel Măstăcăneanu (foto) și Mihai Negură “în calitate de administratori ai unor societăți comerciale din județul Neamț, au implementat câte un proiect denumit «Investiții pentru îmbunătățirea prelucrării primare a lemnului – utilaje pentru gaterarea buștenilor, tocarea și brichetarea deșeurilor» finanțat prin fonduri SAPARD“, după cum se arată în comunicatul DNA.

Cei trei inculpați au folosit cu rea credință documente și declarații false, inexacte, ce au fost depuse la Agenția pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 855.607 lei, fonduri nerambursabile SAPARD, pentru fiecare proiect în parte”.

Procurorii au stabilit  că cele 3 proiecte erau identice, iar procedura de evaluare a ofertelor pentru achiziționarea liniei tehnologice pentru gaterarea buștenilor a fost pur formală, selecția ofertelor fiind “aparentă”. Toți cei trei oameni de afaceri au depus la APDRP 5 oferte de la societăți din Italia și una de la o firmă din România, Valentin Handaric fiind cel care s-a ocupat cu procedura de achiziție, atât pentru firma sa, cât și pentru societățile prietenilor săi.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Neamț, instanța urmând să decidă și asupra modalității de recuperare a prejudiciului creat APDRP, precum și a accesoriilor fiscale adunate în ultimul deceniu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVoleibalist pietrean cu Naţionala U21 în Germania
Articolul următorToţi candidaţii pentru funcţia de adjuct la Poliţia Roman au picat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.