0:00

Volei la Polivalentă: România – Bulgaria 0-3 (-18, -8, -22), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVolei la Polivalentă: România – Bulgaria 0-3 (-18, -8, -22), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCum era de aşteptat, naţionala feminină de volei a României a pierdut, sâmbătă, 24 septembrie, la Piatra Neamţ, meciul cu reprezentantiva Bulgariei, scor 0-3 (-18, -8, -22), în calificările pentru Campionatul European din 2017. Adversarele s-au impus după o oră şi 14 minute de joc, şi cu 6 victorii repurtate de-a lungul celor două turnee preliminare, s-au calificat direct la EURO 2017 de pe primul loc. Roxana Bacşiş, realizatoare a 10 puncte, a fost cea mai bună jucătoare a tricolorelor, iar de la bulgăroaice s-au evidenţiat Vasileva (22) şi Nikolova (16). Cu 9 puncte, România s-a clasat pe locul secund în grupa E şi va juca o dublă de baraj cu Ungaria (1 octombrie, la Piatra Neamţ; 9 octombrie, în Ungaria), ocupanta locului secund în grupa C, pentru calificarea la turneul final. În ultimul meci de la Piatra Neamţ, Muntenegru a învins Elveţia cu 3-1.

„Eu cred că avem şanse cu Ungaria. Maghiarele şi-au îmbunătăţit echipa în ultima vreme, însă vrem să ne calificăm şi sper să reuşim. E bine că începem acasă, avem avantajul terenului şi ne dorim să pornim cu dreptul” – Adina Salaoru, căpitan România.

„E bine că ne-am calificat mai departe. Suntem mulţumiţi de ce am realizat în meciurile cu Muntenegru şi Elveţia. Unguroaicele au o echipă diferită faţă de participarea în Liga Europeană şi este dificil de jucat cu ele. Au recuperat-o pe Horvath. Casa noastră este acum la Piatra Neamţ, ne concentrăm ca să pregătim la modul ideal primul meci cu Ungaria” – Davide Delmati, antrenor România.

„Obiectivul nostru este să ne calificăm la EURO. Sperăm să avem un rezultat frumos în această dublă manşă. Echipa României, se ştie, că nu este la cel mai înalt nivel în momentul de faţă. Sunt multe alte naţionale care sunt cu mult peste noi, dar încercăm” – Nneka Onyejekwe, România. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)

Articolul precedentUSR, Clotilde sau rătăciți printre principii și cuvinte
Articolul următorAngajări la Primăria Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.