Vizitarea Lacului Cuejdel doar cu acordul Direcţiei Silvice Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVizitarea Lacului Cuejdel este posibilă doar cu acordul Direcţiei Silvice (DS) Neamţ, custodele Rezervaţiei Naturale.

“Pentru grupurile organizate, mai mari de 10 persoane, care au drept scop vizitarea rezervaţiei naturale sau pentru persoanele interesate de studiu şi cercetare, precum şi pentru fotografiere sau filmare în scop comercial sau de promovare, este obligatorie solicitarea avizului custodelui, respectiv Direcţiei Silvice Neamţ, prin Ocolul Silvic Gârcina. Avizul se obţine de la sediul Ocolului Silvic Gârcina, cu cel puţin trei zile înainte de data stabilită pentru intrarea în rezervaţie”, anunţă DS Neamţ.

Programul de lucru este următorul: luni – joi: 8.00 – 16.30; vineri: 08:00 – 14:30. Persoana de contact: ing. Gabriela Ion.

Lacul Cuejdel a fost declarat arie protejată de interes naţional prin HG 2151/30.11.2004. Prin OG 57/20.06.2007 – privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, sunt reglementate o serie de măsuri ce trebuie respectate pentru a evita sancţiunile contravenţionale.

Vizitarea Lacului Cuejdel doar cu acordul Direcţiei Silvice Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Vă informăm că a fost marcat traseul turistic spre lac, de la schitul din localitatea Cuejdi, comuna Gârcina. Accesul se face pe jos de la bariera de pe traseu, de unde se ajunge la lac, prin pădure, în maxim 35 minute. Traseul este de dificultate uşoară spre medie şi este indicat să aveţi încălţăminte adecvată. Pentru a evita accidentele sau alte aspecte neplăcute, vă rugăm să nu părăsiţi traseul marcat, să evitaţi malurile lacului, pentru a nu speria păsările care cuibăresc aici şi să respectaţi regulile înscrise pe panourile informative”, a declarat ing. Ovidiu Gârbea, purtătorul de cuvânt al DS Neamţ.

Direcţia Silvică Neamţ vă invită “să priviţi şi să ascultaţi natura fără fumul grătarelor şi zgomotul motoarelor!”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: DS Neamţ)

Articolul precedentHoața filmată în piață a fost prinsă
Articolul următorTrei copii din Neamţ – demersuri pentru repatriere din Italia şi Franţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.