0:00

Trei copii din Neamţ – demersuri pentru repatriere din Italia şi Franţa, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ a făcut, luna trecută, demersurile necesare pentru repatrierea a trei copii.

Doi dintre aceştia erau în Franța și unul în Italia şi se aflau în evidența serviciilor de asistență socială din țările respective, deoarece fuseseră victime ale abuzurilor.

“În toate aceste cazuri a fost obținut acordul rudelor din România de a se ocupa de ei, astfel încât, la revenirea în țară, minorii vor ajunge în familiile lărgite”, precizează DGASPC Neamţ, într-un comunicat de presă.

Numărul cazurilor de maltratare a copiilor înregistrate în luna iunie a scăzut comparativ cu luna mai, când au fost 53 de astfel de situaţii. DGASPC Neamț a intrumentat, pe parcursul lunii iunie, 31 de cazuri de abuz (20 – urban, 11 – rural). În total, pe parcursul primelor 6 luni din acest an, s-au înregistrat 324 de cazuri de abuz.

Reducerea cazurilor de maltratare a copiilor este îmbucurătoare și sperăm să fie o situație de durată, nu doar una de moment. Din păcate, în ciuda acestor cifre, înregistrăm mult prea multe abuzuri, semn că societatea încă este prea tolerantă și permisivă la astfel de practici “, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Cele mai multe cazuri de abuz din iunie au fost cele de neglijare: 17 copii (14 – urban). Ca urmare a neglijării severe, în 5 cazuri specialiștii Serviciului Abuz au propus instituirea unor măsuri de protecție în regim de urgență. Au mai fost câte două cazuri de abuz fizic, comportament delincvent, abuz emoțional și dispariții și s-au mai înregistrat trei cazuri de abuz sexual. Tot în luna iunie, Comisia pentru Protecția Copilului Neamț a hotărât instituirea măsurii de supraveghere specializată în cadrul familiei, pentru un adolescent, care a săvârșit fapte penale, dar nu a împlinit vârsta răspunderii penale. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVizitarea Lacului Cuejdel doar cu acordul Direcţiei Silvice Neamţ
Articolul următorRectificare bugetară la Târgu Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.