În doar două zile polițiștii nemțeni au reținut 24 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea și constatarea abaterilor de natură să distragă atenția conducătorilor auto, respectiv utilizarea telefoanelor mobile fără a se folosi dispozitive sau accesorii de tip mâini-libere. Totodată, 5 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii de infracțiuni la regimul rutier.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Neamț, ”În cele două zile, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul rutier, două pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, iar trei pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, poliţiştii au reținut 24 de permise de conducere, din care 11 pentru viteză şi două pentru alcool, fiind retrase şi cinci certificate de înmatriculare. În total, au fost aplicate 360 de sancţiuni, din care 128 pentru nerespectarea vitezei de deplasare pe drumurile publice a autovehiculelor, 81 pentru neutilizarea centurii de siguranță, iar 47 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru folosirea telefonului în timpul mersului fără a utiliza un dispozitiv de tip mâini-libere. Poliţiştii rutieri vor acţiona şi în următoarea perioadă pentru preîntâmpinarea evenimentelor rutiere pe principalele drumuri naţionale din județul Neamţ”. (I.Ș.)

Articolul precedentHoţi arestați, pentru că au lăsat un bărbat fără bani și telefon
Articolul următorDeclarația zilei: ”Am colaborat foarte bine cu instituția prefectului. Când era doamna Niculina Dobrilă”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.