Viscolul, care are drept efect creşterea indicelui de răcire (măsură a temperaturii resimțite, care depinde de temperatura aerului și de viteza vântului), produce temperaturi extreme, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

anm temperatura viscolt

Astfel, potrivit ANM, duminică, 17 ianuarie, la ora 13:00, în Masivul Ceahlău, pe Vârful Toaca, temperatura resimțită era de -67 de grade Celsius! De asemenea, pe Vârful Călimani se înregistrau -48 de grade Celsius, pe Vârful Omu erau -42 de grade Celsius, iar în zona dintre Întorsura Buzăului, Lăcăuți și Bişoca temperatura era de -45 de grade Celsius.

anm temperaturaDupă cum se poate observa din a doua hartă furnizată de ANM, temperaturile neafectate de viscol în privinţa măsurătorii sunt relativ moderate, dar se menţin negative. Astfel sunt -19 grade Celsius pe Vârfurile Călimani şi Omu şi -18 grade Celsius pe Vârful Toaca.

anm ninsori

În fine, dar nu în ultimul rând, din a treia hartă a ANM se poate observa că nu s-au produs deocamdată ninsori impresionante (culorile verde intens şi roşu sunt aproape absente!) şi totuşi jumătatea de sud a ţării şi o parte din estul acesteia are deja necazuri mari. E un bun semnal pentru autorităţi, mai ales pentru cele care sunt de părere că nu au fost luate prin surprindere. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentPIATRA-NEAMŢ, Secolul al XXI-lea: „Am fost un fel de sclav la FC Ceahlăul!”
Articolul următorFC Ceahlăul: Pleacă localnicii şi sunt înlocuiţi cu străini!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.