Viorel Mestecaneanu

Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al clubului de fotbal Ceahlăul, a creionat portretul viitorului antrenor al formației pietrene: serios și dedicat performanței. Oficialul pietrenilor a declarat că tehnicianul Costel Enache rămâne, în continuare, o opțiune fermă pentru a reveni numărul unu pe banca tehnică, dar o decizie finală se va lua la începutul săptămânii viitoare. Tot atunci va fi creionat și programul de pregătire al formației pietrene, care se va reuni pe 17 iunie, la stadionul Municipal. Aflat, teoretic în vacanță, Viorel Măstăcăneanu a rămas conectat la tensiunea meciurilor de fotbal, fiind angrenat sufletește în turneul semifinal al juniorilor I, desfășurat în această săptămână la Piatra Neamț, la care au participat, pe lângă gazdele de la Ceahlăul, Viitorul Constanța, Poli Timișoara și Dinamo Onești. După un prim joc câștigat cu 2-0 în fața Politehnicii Timișoara, Ceahlăul a cedat următorul meci, cu 0-1, în fața celor de la Dinamo Onești. În ultima zi, pietrenilor le era necesară o victorie la limită cu Viitorul Constanța pentru a intra în lupta pentru medalii, în timp ce Oneștiul trebuia să bată cu 5-0 pe Poli Timișoara. Lucru care s-a și întâmplat, imediat după golul marcat de pietreni. În timp ce pe terenul mare, timișorenii mimau fotbalul, pe terenul II, pietrenii s-au demobilizat și au primit golul egalizator în prelungiri, iar Viitorul – Ceahlăul s- a terminat 1-1, spre dezamăgirea președintelui Măstăcăneanu.

– Mulțumit de rezultate, domnule Măstăcăneanu?

– Am învins în primul meci pe Poli Timișoara, cu 2-0, apoi am fost învinși de Dinamo Onești, cu 1-0, iar, în ultimul meci, cu Viitorul Constanța, am terminat la egalitate, 1-1. Am luat gol în prelungiri, dar oricum nu mai conta dacă câștigam, la limită, pentru că în celălalt meci s-a terminat exact cât trebuia. Dinamo Onești a învins cu 5-0 pe Timișoara și s-a calificat, de pe locul II în finala mică, urmând ca Viitorul Constanța să joace finala mare, pentru că s-au clasat pe primul loc.

– Cum ați caracteriza turneul?

– Am jucat bine cu Viitorul, echipă care a venit la Piatra Neamț cu câțiva jucători ce au făcut parte din lotul prim-divizionarei de fotbal. A fost un meci dramatic, 1-1, însă am luat gol în prelungiri, dar pot să spun că echipa a jucat bine. Noi suntem cu un an mai mici față de celelate loturi care au făcut deplasarea la Piatra Neamț.

– Aveți ceva de reproșat arbitrajului?

– Din păcate s-a creat, așa, acest mit al lui Gheorghe Hagi, care, într-adevăr e un mit pentru noi, microbiștii, dar, din păcate e un mit și pentru arbitrii. Constanța trebuie să joace totdeauna cu avantaj. Felicit echipa din Constanța, au câștigat ieri un meci important cu Poli Timișoara, dar nu știu de ce trebuie să joace cu un om în plus în meciurile decisive. Simbolul Hagi a ajuns de copleșește și arbitrii care arbitrează echipa din Constanța.

– Are Ceahlăul jucători de viitor la această echipă de tineret?

Da. Avem deja 2 jucători care vor fi cooptați în lotul prim-divizionarei Ceahlăul. Este vorba de Ștefănescu și Tăbăcariu și vin din urmă alți jucători de valoare. Cu puțină atenție în meciul cu Oneștiul, pentru că acolo s-a jucat calificarea, puteam să ne batem pentru primul loc și să jucăm finala mare. Alta era situația dacă nu ne eliminau arbitrii un jucător. Mie mi s-a părut că a căutat al doilea galben și când a văzut că-l are și pe primul, l-a dat arătat pe cel roșu.

– Despre echipa mare ce ne puteți spune? Ați găsit antrenorul pe care-l căutați?

– Încă îl căutăm.

– Mai este Costel Enache o opțiune?

– Este o opțiune. El oricând poate fi o opțiune. A făcut parte din staff-ul tehnic și când era Viorel Hizo antrenor, în ultimele 3 etape. Vom vedea, la începutul săptămânii viitoare, vom ști cu cine plecăm la drum.

– Care sunt prioritățile?

– Vrem un antrenor bun. Este o situaţie delicată, pentru că trebuie să decidem sub presiunea timpului. Nu avem de rezolvat doar problema antrenorului. Sunt şi jucătorii, sunt și contractele jucătorilor. Este bugetul. Toate sunt priorităţi pentru noi. Practic, doar fotbaliștii au intrat într-o scurtă vacanță. Noi suntem pe baricade de dimineața până seara târziu, încercând să găsim o soluție potrivită pentru Ceahlăul.

– Ați schițat vreun program de pregătire, sau așteptați instalarea antrenorului?

– E programul schițat. Cred că vom face un cantonament în Slovenia, unde avem o ofertă bunișoară, zic eu, care ne garantează niște meciuri importante.

– Există o variantă care circulă în presa centrală, conform căreia Florin Marin s-ar întoarce la Ceahlăul, dacă Victor Pițurcă va fi demis de la națională. Este adevărată?

– Sunt speculații. Victor Pițurcă este antrenorul naționalei, iar Florin Marin ar fi o soluție bună pentru noi, dar este sub contract cu FRF.

„Suntem pe locurile 5-6 în țară”

Clasamentul turneului semifinal de la Piatra Neamț al juniorilor I: 1. Viitorul Constanţa 7 puncte; 2. Dinamo Onești 6 puncte; 3. Ceahlăul 4 puncte; 4. Poli Timişoara 0 puncte. În finala mare s-a calificat Viitorul Constanța, iar în lupta pentru medaliile de bronz s-a calificat Dinamo Onești. Echipa pietreană a fost pregătită de Vasile Niță și Mihai Ionescu. Tehnicianul Vasile Niță a caracterizat egalul echipei pietrene din meciul cu Viitorul Constanța ca fiind unul ce a avut drept factor principal demobilizarea echipei pietrene. „A apărut o delăsare după primul gol, al nostru, pentru că băieții au aflat că la celălalt meci scorul este 5-0 pentru Onești, iar nouă ne trebuia 2-0 pentru a ne califica. Una peste alta am avut parte de o evoluție mulțumitoare a tinerilor fotbaliști ai noștri. Până la urmă eu consider că avem două victorii și merita să ne calificăm în lupta pentru medalii. Suntem pe locurile 5-6 în țară, deci eu zic că e mai mult decât mulțumitor”, a declarat Vasile Niță. Ultima zi a jocurilor de la Piatra Neamț a lăsat urme vizibile în moralul jucătorilor Ceahlăului. „Suntem foarte dezamăgiți! Nu ne așteptam ca noi să conducem cu 1-0 pe Viitorul Onești, iar în celălalt meci Oneștiul să marcheze rapid golurile care le trebuiau pentru calificarea în finala mică. Este un efort depus de noi și uitați-vă ce se poate întâmpla. În meciul cu cei de la Onești am ratat și până la urmă ocaziile s-au răzbunat. Viitorul Constanța cred că este calificată pe merit pentru că jucătorii știu ce înseamnă un meci cu Steaua, sau Dinamo și se vede pe teren”, declarat Cristi Călin, căpitanul Ceahlăului.

A consemnat Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentUnic serbează semicentenarul
Articolul următorRugby feminin sub Cetate

3 COMENTARII

  1. pai florin marin nu a demonstrat de atatea ori ce mare antrenor este ??????
    SUNTETI MASOCHISTI!!!!!

  2. sper ca odata si odata voi, analfbetii de fotbalisti, o sa ajungeti la faliment total, ca sa nu mai sugeti banii din bugetul local…la munca, puturosilor! si voi, conducatorii, daca nu mai aveti ce fura de la contribuabili, de ce nu va jecmaniti intre voi, jigodiilor?

  3. Stai linistit eugen ca s-a terminat cu suptul din bani publici. Nu mai da USL-ul nici un ban putorilor de fotbal, handbal, volei, care oricum nu au nicio performanta notabila de vreo 10 ani.
    In capitalism se descurca cine poate…asa ca la munca, autofinantare, puneti antrenori capabili la copii si juniori, produceti fotbalisti, handbalisti, volebalisti, etc si vindeti la cei care au bani si va autofinantati.
    Orasul si judetul nu mai are de unde sa subventioneze cluburile sportive, conducatorii sa devina manageri nu sa stea cu mana intinsa pe la prefectura sau CL ori CJ.

Comments are closed.