Absolvenții de clasa a XII-a susțin vineri, 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului, care încheie examenul de Bacalaureat. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

„Este ultima probă și îi rog pe toți candidații să dea dovadă de maturitate și de responsabilitate în tratarea subiectelor. Le urez succes tuturor și ne dorim ca rezultatele să fie foarte bune în această sesiune la Bacalaureat„, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

Vineri are loc ultima probă a Bacalaureatului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSilvia Horciu, șefa de promoție a Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamț va susține ultima probă a Bacalaureatului la Logică. „Mă simt pregătită și cred că o să fie cea mai ușoară probă. Sper la o notă de 10. Am ales Logica pentru că-mi place și mi se pare și mult mai ușoară decât geografia și îmi este necesară și pentru facultate. La celelalte probe scrise m-am descurcat mai bine la română decât la istorie”.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni. Elevii au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Pe 5 iulie, până la ora 16:00, vor fi afișate rezultatele parțiale, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16:00 și 20:00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie. (Ana MOISE)

Articolul precedentTIR încărcat cu 40 mc cherestea, confiscat de poliție
Articolul următorSâmbătă, 1 iulie, Regiunea de Nord-Est sub COD PORTOCALIU de caniculă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.