Colecția de camioane și TIR-uri din curtea IPJ Neamț s-a mărit cu încă un autovehicul de mare tonaj, care a fost confiscat în ziua de 28 iunie, după o acțiune de prevenire a  activităților ilegale în domeniul circulației materialului lemnos, organizată de Biroul de ordine publică din cadrul Poliției Piatra-Neamț.

“În cadrul acestei acțiuni, în jurul orei 14:00, un echipaj de poliție a oprit în trafic, pe strada Dimitrie Leonida, un autotren, care transporta material lemnos”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pentru cantitatea de aproximativ 40 mc de cherestea rășinoase, conducătorul auto nu deținea documentele legale de transport”.

Șoferul, un bărbat de 29 de ani, din Bicaz Chei, a fost amendat cu 10.000 lei, iar cheresteaua a fost confiscată. De asemenea, autotrenul a fost “parcat” în curtea inspectoratului, unde deja nu mai este loc pentru mașinile confiscate de când a intrat în vigoare legea. (C.M.)