0:00

Vin turbinele pentru Microhidrocentrală, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Turbinele pentru microhidrocentrala de pe râul Moldova vor sosi, săptămâna viitoare, din Franța, iar autoritățile cred că încă din mai vor putea începe primele probe. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că se bucură că a putut “întârzia” sosirea echipamentelor, deoarece, deși acestea erau gata încă din iarnă, nu ar fi putut fi depozitate la Roman fără costuri suplimentare din partea administrației locale.

”Echipele de tehnicieni francezi vor veni în Roman, iar săptămâna viitoare vor ajunge și turbinele. Sperăm ca până la finele lui aprilie, să avem echipamentele, iar din mai să înceapă probele la lucrare. Am făcut economie la buget, deoarece dacă în decembrie trebuia să depozităm turbinele, deci o investiție, s-a reușit – prin deplasarea reprezentanților Primăriei în Franța, pe cheltuiala constructorilor, să le aducem în aprilie, când pot fi și montate. Sperăm să meargă totul bine, pentru că se folosește o tehnologie de ultimă oră”, a declarat edilul.

Realizarea microhidrocentralei pe râul Moldova este o promisiune a primarului din campania din 2008. În mod normal, conform contractului, microhidrocentrala ar urma să funcționeze la capacitate maximă din luna iunie, oferind municipiului beneficii anuale de 2,5 milioane de lei din producția de energie electrică. (C. MATEI)

Articolul precedentPiatra Curată 2014 / Ai văzut o hârtie pe jos – Arunc-o la coş! Alătură-te şi tu campaniei!
Articolul următorȘi-a pus în gând să moară

1 COMENTARIU

  1. Mai autorule, daca dai o informatie, da-o completa! Ce articol e asta in care nu-mi spui nici unde e amplasata hidrocentrala pe ríul Moldova, nici cíte turbine sínt, nici cíti MW au ele???

Comentariile sunt închise.