Villadsen vrea sa revina la Ceahlaul

Portarul danez Thomas Villadsen regretă despărțirea de Ceahlăul și, după ce a ratat un sezon în țara natală, îşi doreşte să revină între buturi, cu evoluţii cât mai bune. Goalkeeper-ul speră acum să revină la Ceahlăul, unde a petrecut o perioadă fructoasă, în care a fost și imaginea unui producător de echipament sportiv pentru portari. Villadsen s-a transferat în vara anului trecut de la Ceahlăul, la formația Nordsjaelland, campioana Danemarcei, crezând că va juca în Champions League, dar nu a bifat niciun minut ca titular. Villadsen a plecat din România când era pe punctul de a se transfera la Steaua. Dacă noul antrenor Vasile Miriuță, care va fi instalat oficial la Ceahlăul, pe data de 17 iunie, va considera că Villadsen este o opțiune pentru gruparea pietreană, atunci vom putea consemna o revenire a portarului danez sub Pietricica.

– Cum caracterizezi perioada petrecută în România?

– Am stat în Romania doi ani și jumătate. A fost bine, dar vroiam să revin acasă. Trebuia să mă întorc la un club pe care îl știam. După ce intrasem în ultimele șase luni de contract și nu mai eram folosit la Ceahlăul, vroiam să muncesc și să le arăt oamenilor că nu au avut degeaba încredere în mine. Am o relație foarte bună cu toată lumea de aici, îi cunosc și pe jucători, și pe conducători, sau antrenori. Asta a contat foarte mult când am decis să mă întorc.

– Cum ai ajuns să alegi România ca destinaţie pentru cariera ta fotbalistică?

– În perioada de juniorat am jucat în Danemarca la echipele Vanlose, Nordsaelland şi KB după care am ajuns la FC Copenhaga. Înainte să semnez cu Ceahlăul tocmai terminasem contractul cu o altă formaţie din străinătate, Emmen, din Olanda. După ce am revenit acasă şi am primit oferta de la Ceahlăul, părinţii mi-au spus că e o mare şansă pentru mine.

– Ești unicul danez care a evoluat in Liga I, știi asta?

– Mi-a spus agentul meu că Ceahlăul caută un portar. Mi-am zis atunci, România, de ce nu? Nu știam decât despre Dracula, de Hagi și Dan Petrescu. La început a fost vorba de un contract pe numai șase luni, dar apoi, după două meciuri jucate cu ei în pregătiri, nemțenii mi-au zis că vor să mă ia pentru trei ani și jumătate. Nu a fost o problemă specială de adaptare la Ceahlăul pentru mine, deoarece în echipă am avut mai mulţi colegi veniţi din alte ţări. A fost, însă, o experienţă deosebită, pentru că la Piatra Neamț e altă cultură, altă mentalitate, un alt mod de a juca şi de a vedea fotbalul.

– Te-a impresionat ceva, în mod special, la Piatra Neamț?

– Da, cantonamentele. În Danemarca mergi la stadion cu două ore înainte de meci, iar când joci în deplasare te prezinți dimineața la autocar. Am fost șocat că trebuia să stau trei zile în cantonament. Și încă ceva. Nu mi s-a părut normal ca după două sezoane bune la Ceahlăul, cei de acolo să nu mă mai bage deloc în echipă, după ce le-am spus că vreau să plec la finalul campionatului.

– Oraşul Piatra Neamţ şi împrejurimile cum ți s-au părut?

– Mi-a plăcut natura, munţii din jurul oraşului şi mai ales peisajele din timpul iernii. Am folosit taxiul, la început și mersul pe jos, după care mi-am luat o maşină şi am avut posibilitatea să vizitez mai multe locuri.

– Sunt şi lucruri care nu ți-au plăcut?

– Puţine, şi se leagă de faptul că Piatra Neamţ e un oraş mic, în care nu ai multe de făcut. Trebuie să fii foarte creativ să nu te plictiseşti, dacă e să fac o comparaţie cu oraşul de unde vin eu, Copenhaga.

– Ai jucat cu Ceahlăul în Liga I şi în divizia secundă. Cum ţi se pare nivelul competiţional din România?

– Eu spun că e similar celui din Danemarca sau Belgia. Spre deosebire de campionatul pe care îl cunosc cel mai bine, aici e vorba însă de mai mult talent, pe când în Danemarca se pune mai mult accent pe angajament fizic şi pe forţă.

– Au fost cluburi din ţară interesate să te transfere. Se vorbea la un moment dat despre Steaua și despre Dinamo. Ce aşteptări ai de la noul sezon în Liga 1?

– Am venit la Piatra Neamţ când echipa avea doar 10 puncte din 17 jocuri şi a fost greu să ne salvăm de la retrogradare. Am auzit că au fost discuţii pentru transferul meu, dar cluburile nu s-au înţeles şi am rămas, atunci, să joc la Ceahlăul. Ambiţia mea era să merg la un club mai mare, nu neapărat din România, dar am ratat șansa să joc chiar în Danemarca. Acum regret că am plecat de la Ceahlăul!

– Steaua este noua campioană. Te leagă amintiri de Steaua?

– Foarte multe. Am debutat in Liga I, cu Ceahlăul într-un meci jucat pe Ghencea, pe care noi l-am câștigat cu 3-1. Prima victorie a Ceahlăului pe terenul Stelei! Mă mândresc că sunt neînvins în meciurile cu Steaua. Am mai jucat contra lor și la Piatra Neamt si i-am bătut și acolo.

– La un moment dat circula zvonul că te vei transfera la Steaua, nu?

Zvon? Au fost negocieri. Mi-a spus impresarul meu. Trebuia, însă ca Tătărușanu să fie vândut la Napoli, dar pentru că Gigi Becali a cerut cinci milioane de euro, transferul a picat. Aș fi vrut să mă transfer la Steaua, atunci. Acum mi-aș dori să revin în România, deși mai am un an de contract în Danemarca. Conducerea clubului mi-a promis că mă va lăsa să plec gratis.

– Te mai simți legat de Ceahlăul?

– Bineînțeles! Mai ales de cei de acolo. Am urmărit meciul cu CSMS Iași pe internet și mă bucur că s-au salvat de la retrogradare.

Villadsen isi doreste sa revina la Ceahlaul

Villadsen - imaginea unui producator de echipament sportiv

A consemnat Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentAutorităţile au scăpat de primul val de inundaţii
Articolul următorInformatizare poticnită la Spitalul Roman