0:00

Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a primit astăzi, pe 30 ianuarie, 40 de elevi ai școlilor de poliție din țară ce vor efectua stagiul de practică la noi. Sunt 39 de elevi de la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina și unul de la “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Aceștia, 34 de băieți și 6 fete, au parcurs modulul de pregătire teoretică. 11 vor face practica la polițiile municipale și orășenești, iar 29 la posturile de poliție comunale. Fiecare elev a fost repartizat unui tutore profesional, un polițist cu experiență care are rolul de a îl supraveghea și îndruma pe întreaga perioadă, pentru ca odată cu examenul final să-și pună în valoare cunoștințele teoretice și practice acumulate.

Viitorii polițiști se instruiesc la IPJ Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrintre elevii Școlii de Poliție “Vasile Lascăr“ din Câmpina ce se află acum în Neamț este și Vlăduț. Acesta a povestit despre clipele mai puțin plăcute, prin care a trecut în timpul celor 12 ani petrecuți alături de părinți, ca elev în afara țării. El a ales să nu lase copleșit de experiențele copilăriei și să aducă o schimbare. Revenit în țară alături de părinți, a finalizat liceul și a intrat la școala de agenți de poliție unde acum este elev. “Profesia de polițist este pentru el o ocazie perfectă pentru a-i ajuta și pe alți copii care devin victime ale bullying-ului…și nu doar pe ei, pe toți membrii comunității unde va fi polițist“, anunță Poliția Neamț. FOTO: Poliția Neamț

(G.S.)

Articolul precedentPrimarii și șefii CJ premiați cu 50% pentru finanțările europene
Articolul următorPolițiștii nemțeni au pledat de Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală