0:00

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Piatra Neamț, social-democrații s-au uitat atent la proiectele propuse de Executiv și, în numele colectiv al ”Grupului consilierilor locali PSD Piatra Neamț”, au emis un comunicat în care își exprimă punctul de vedere asupra câtorva din propuneri, neuitând să dea câte-o smetie gingașă primarului Dragoș Chitic, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale unde PSD are obiecțiuni. Faptul că, în afara scenei Consiliului Local, se discută tot mai concret despre o schimbare a majorității politico-administrative de la Piatra Neamț, cu PMP-ul care ar urma să întărească frâiele PNL, lăsând PSD slăbit, nu vine decât să sporească determinarea social-democraților.

Comunicat de presa al Grupului Consilierilor Locali PSD Piatra Neamţ

Având în vedere ordinea de zi a şedinţei consiliului local Piatra Neamţ, din data de 23.02.2017, grupul consilierilor PSD doreşte să aducă unele precizări, pentru a evita riscul apariţiei în spaţiul public a unor noi intoxicări din partea primarului Dragoş Chitic, acesta având obiceiul de a ascunde incompetenţa proprie sau a oamenilor pe care îi are în subordine în spatele acuzaţiilor de reacredinţă a consilierilor PSD:

În legatură cu proiectele de hotărare nr.7, nr.8 şi nr.9, îi atragem atenţia primarului Chitic asupra aspectului de legalitate, având în vedere faptul că până la această dată bugetul nu a fost votat. Conform legii finanţelor publice locale, nr.237/2006, până la votarea bugetului local se pot angaja cheltuieli în limita a 1/12 sau 8,33 la sută din bugetul anului anterior, cu condiţia să fi avut acelaşi tip de cheltuieli şi în anul precedent. Dacă în ceea ce privesc proiectele de hotărâre nr.8 şi nr.9 atragem atenţia doar asupra aspectului de legalitate, în privinţa proiectului de hotărâre nr.7 îl atenţionăm pe primarul Chitic şi asupra oportunităţii cheltuirii unor sume de bani, unicul scop al acestui proiect fiind acela de a capitaliza imagine pentru el, folosind banii pietrenilor. Consideram că primarul Chitic ar trebui să-şi suporte din buzunarul propriu gesturile de galanterie şi nicidecum din bani publici.

Cu privire la proiectul de hotărâre numarul 14, îi solicităm primarului Chitic raportul de specialitate al Direcţiei Economice, pentru a avea la îndemană toate datele necesare la momentul votului.

În privinţa proiectului de hotarare nr.20, privind aprobarea dobândirii de către Municipiul Piatra Neamţ a unor terenuri, în urma renunţării de catre S.C. Urbanex, solicităm completarea documentaţiei cu declaraţiile notariale din care să reiasă clar cui anume urmează a fi cedate respectivele terenuri, deoarece aceste lucruri nu reies cu certitudine din anexele la proiectul de hotărâre.

Considerăm că proiectul de hotărâre nr.22, privind închirierea unui spaţiu din incinta Complexului Mall Forum Center, nu este necesar a fi votat de Consiliul Local, deoarece solicitantul doreşte să achite chirie, prin urmare trebuie să se adreseze direct administratorului clădirii.

Referitor la proiectul de hotărâre nr.24, privind prelungirea contractului de delegare de gestiune prin concesiune încheiat între Municipiul Piatra Neamţ şi S.C Annaslim S.R.L, solicităm organizarea unei licitaţii pentru delegarea de gestiune.

Atragem atenţia şi asupra proiectului de hotărâre numărul 35, privind constituirea Autorităţii Urbane a Municipiului Piatra Neamţ. Precizăm că în materialele anexate proiectului nu se regăsesc date precum scopul acestei autorităţi, atribuţiile, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare sau componenţa. Solicităm ca şi acest proiect de hotărâre să fie completat cu datele necesare până la data sedinţei, astfel încat să putem lua o decizie în cunoştinţă de cauză.

Dorim să-i reamintim şi pe această cale primarului Dragoş Chitic că nu vom vota niciun proiect de hotărâre care nu ne este adus la cunostinţă în termenul prevăzut de lege.

Grupul Consilierilor Locali PSD Piatra Neamţ

 

Articolul precedentPaul Chiribuță se întoarce la Teatrul Tineretului
Articolul următorVIDEO Accident la Humulești: TIR răsturnat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.