0:00

VIDEO. Victimele scăldatului: doi frați – fata salvată, băiatul de negăsit!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Actualizare: Din păcate, medicii romașcani au declarat, azi dimineață, 3 iulie, decesul fetei de 17 ani. A fost adusă aseară în stare foarte gravă la Centrul de Primiri Urgențe Roman și a fost intubată.

Fratele ei, de 18 ani, care s-a înecat în încercarea de a o salva, este căutat în continuare și astăzi, de la ora 5. Scafandrii de la ISU Neamț sunt ajutați de colegii lor de la inspectoratele pentru situații urgență din Iași, Bacău, Botoșani și Vrancea.

Actualizare: Scafandrii au găsit trupul băiatului pe fundul apei, în zona în care s-a înecat.

Actualizare: Familia lor a ajuns la spital, în stare de șoc. „3 persoane au suferit atacuri de panică, fiind transportate la CPU Roman. O femeie în vârsta de 40 ani și o fată de 16 ani au fost transportate de echipajul SMURD, iar un băiat în vârsta de 13 ani a fost transportat de un echipaj de la SAJ”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Din păcate, băiatul nu a fost găsit de la ora 15, când au ajuns pompierii, astfel că acum căutările sunt făcute de un scafandru al ISU Neamț.

***Știre inițială***

Doi frați din comuna Horia au intrat să se răcorească în apele râului Moldova, astăzi, 2 iulie. Fata, de 17 ani, a alunecat în apă, la un moment, iar băiatul, de 18 ani, a intrat după ea să o salveze, potrivit informațiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Martorii incidentului au sunat speriați la 112 în încercarea de a le salva viața.

Fata a fost scoasă din apă de oamenii care erau în zonă, până la sosirea forțelor de intervenție ISU. Paramedicii SMURD au reușit să o resusciteze și a fost transportată la spital. Băiatul nu a fost găsit încă.

La fața locului acționează pompierii Detașamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și două ambulanțe SMURD Terapie Intensivă Mobilă și Echipaj de Prim Ajutor.

Angela Croitoru

Articolul precedentTârgu Neamț: Șofer prins în trafic după ce a consumat cannabis
Articolul următorNadia Elena Harpa, la revenirea în fruntea CAS Neamț: „ Să respectăm nemțenilor drepturile de care beneficiază prin lege!”