Un bărbat de 55 de ani, cu dublă cetățenie, română și ucraineană, a fost prins transportând substanțe toxice neautorizate în România. Polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat din mașina acestuia 65 kilograme și 4 litri de produse, în valoare de peste 90.000 de euro.

„La data de 25 mai, polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Neamţ, sub coordonarea Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., împreună cu polițiști de la Serviciul de Ordine Publică şi Serviciul Rutier, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane, care era bănuită de comerţ cu produse contrafăcute de protecţia plantelor, care fac parte din categoria produselor toxice şi foarte toxice, introduse în ţara noastră, prin contrabandă. În jurul orei 15, polițiștii au depistat în trafic, pe DN2, în localitatea Secuieni bărbatul în cauză, iar în urma controlului efectuat asupra autoturismului polițiștii au găsit produse și substanțe susceptibile a fi contrafăcute și provenite din contrabandă”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În timpul percheziției efectuate asupra autoturismului, au fost ridicate nu doar substanțele toxice, ci și bani (10.000 de lei, 200 de euro, 150 de dolari și 127 de grivni). Produsele urmează să fie expertizate pentru a se stabili toxicitatea acestora, iar sumele de bani au fost puse sub sechestru. Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 25 mai, bărbatul a fost reținut, iar ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicția de a părăsi județul Neamț. El este cercetat pentru trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă, contrafacere și livrare sau utilizare de produse de protecția plantelor, neautorizate. (C.M.)

Articolul precedentAngajații Spitalului Bicaz primesc compensații salariale
Articolul următorL4 CSM Ceahlăul a cucerit trei puncte cu porţile de la Horia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.