Ceremonialul de depunere a jurământului de credinţă de cei 43 noi soldaţi gradaţi ce întăresc rândurile pompierilor ISU Neamţ, de astăzi, 2 mai, s-a încheiat cu un moment inedit şi emoţionat. Proaspătul soldat gradat Cătălin Mateeş a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, Mădălina, în faţa întregii asistenţe, a colegilor şi a familiilor acestora. Emoţionat, dar stăpân pe situaţie, cu buchetul de flori şi inelul în mână,  tânărul a rostit: “Am să o rog pe Mădălina să mi se alăture…Am să-ţi pun o singură întrebare. Vrei să fii soţia mea?“. Şi tânăra a spus “Da!“ în ropotele de aplauze ale celor prezenţi .

Ceremonialul a început cu salutul drapelului din partea prefectului de Neamţ, Adrian Niţă, însoţit de colonelul Mihai Ciprian Mitrea, şeful ISU Neamţ.

În deschiderea activităţii, colonelul Mitrea a făcut un scurt istoric începând de la “Sacramentum“ – jurământul soldaţilor romani – până la actualul jurământ de credinţă, subliniind şi încărcătura spiritual-religioasă a acestuia şi încheind cu faptul că “pentru cei care depun, astăzi, acest jurământ este un moment de o mare încărcătură emoţională şi de mare responsabilitate“.

VIDEO: Noii pompieri nemțeni – depunerea jurământului și o cerere în căsătorie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Noii pompieri încă nu au intrat în activitate. Aceștia continuă pentru încă două luni programul de pregătire profesională început de la 1 aprilie vizând întregul complex de situaţii de urgenţă: de la cele meteo, la accidente nucleare, explozii. Proaspeții militari vor fi pompieri, pirotehnişti, paramedici şi scafandri.

VIDEO: Noii pompieri nemțeni – depunerea jurământului și o cerere în căsătorie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Festivitatea a continuat cu slujba religioasă de binecuvântare, urmată de depunerea jurământului de credinţă şi de binecuvântarea acestuia de către preot. “De azi înainte, prin voia voastră şi cu ajutorul lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest jurământ!“, a conchis colonelul Mihai Ciprian Mitrea.

La rândul său, prefectul Adrian Niţă i-a felicitat pentru alegerea făcută, a subliniat responsabilitatea pe care şi-o asumă în calitate de salvatori şi a încheiat urându-le sănătate maximă.

Solemnitatea s-a încheiat cu defilarea noilor soldaţi gradaţi, subofiţeri şi ofiţeri, în frunte cu drapelul purtat de Garda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentBază operaţională româno-italiană în Suceava pentru transporturi umanitare către Ucraina
Articolul următorAccident grav în Bacău – o mașină de Neamț implicată, un bebeluș de două săptămâni printre victime