Ieri, 18 iulie, poliţiştii de la Secţia Rurală Gârcina au depistat în trafic, pe DN 15, în Alexandru cel Bun, un cetăţean Italian, de 40 de ani, care transporta cu o autoutilitară nu mai puţin de 1.170 de kg de trufe pentru care nu deţinea documente legale. Valoarea estimată a prejudiciului creat fondului forestier este de aproape 600.000 de lei.

“În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor și cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de polițiști au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislația în vigoare“,  a precizat agent de poliţie Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Trufele au fost predate lucrătorilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

Italianul are acum dosar penal pentru infracțiunea de furt al oricăror produse specifice ale fondului forestier național, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

Angela Croitoru

Articolul precedentTânără rănită într-un accident la Grumăzeşti
Articolul următorAvertizare imediată! Cod roșu de vijelie și ploi pe Valea Muntelui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.