pietricica turism

Incendiu de proporții în satul Oglinzi din comuna Răucești. O casă a ars în totalitate, iar focul s-a extins și la o anexă dintr-o gospodărie vecină.

Nu se vede in filmare nici 10% din ceea ce era la fata locului…

Posted by Apetri Ioan Cosmin on 18 Martie 2017

Incendiul a avut loc sâmbătă seara, la orele 23.30. Cosmin Ioan Apetri ne-a pus la dispoziție și o filmare cu incendiul, fiind martor la cumplitul incendiu. Proprietarul casei care a ars, Ilie Apostoae, este plecat la muncă în Anglia, iar mama sa, soția și cei doi copii stăteau în casa bătrânească din aceeași curte. Casa, cu parter, plus mansardă, cu o suprafață de 120 mp, a ars aproape în totalitate – parterul era din BCA, iar mansarda din lemn cu OSB. Din ce povestește Cosmin Apetri, care locuiește la 150 de metri distanță, o bună bucată de vreme a existat riscul să ardă și casa vecinilor familiei Apostoae.

Focul a ajuns și la vecin, căruia i-a ars o fânărie și o anexă bătrânească. Plus multe lucruri aflate prin curte. Era pe punctul de a se aprinde și casa vecinilor, dar pompierii au spart podul acesteia și au stropit interiorul. Bănuiala mea e că de la focurile externe. Fiind zi de sâmbată, în mediul rural toată lumea își face curățenie prin curte și incendiază gunoaiele. Și, sincer, sâmbătă, în sat, erau foarte multe astfel de mici incendieri a gunoaielor. Se vedeau fumuri înălțate din majoritatea curților. Dar, repet, e doar bănuiala mea. Casa era nelocuită, aflată încă în construcție. Proprietarul e în Anglia. Erau acasă mama, soția și cei doi copii ai săi. Chiar au beneficiat de o șansă, ținând cont că ei locuiau în casa bătrânească aflată cam la 3 metri de cea aprinsă. Și vântul cred că a influențat sensul extinderii. Era infernul dezlănțuit. Am fost acolo. E aproape, la vreo 150 de metri de mine. Am ieșit afară când s-a întrerupt curentul. Și, sincer, nu-mi găseam cuvintele. Flăcari înalte și casa toată cuprinsă de flăcări”, a povestit Cosmin Apetri. (C.T. STURZU)