0:00

VIDEO. FOTO. Starea drumurilor în Neamț: se circulă în condiții de iarnă. Viscolul și ninsoarea creează mari probleme șoferilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNinsorile abundente şi viscolul continuă cel puţin până diseară, 6 februarie, ora 20,00 potrivit avertizării cod galben a Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Vântul va avea intensificări de 60-70 de km/oră cu rafale mai puternice de până la 90 de km/oră la altitudini de peste 1700 de m. Temperaturile sunt în scădere, valul de frig va persista până vineri, 10 februarie, cu temperaturi minime de până la  -20 gr Celsius.

Deocamdată nu sunt drumuri închise în judeţul Neamţ, dar se circulă în condiții dificile, există zăpadă frământată pe majoritatea arterelor de circulaţie cu o grosime cuprinsă între 1 şi 3 cm.

Vizibilitatea este redusă din cauza ninsorii abundente şi a viscolului. Cele mai mari probleme sunt pe Drumul Naţional 15 D între Piatra-Neamţ şi Roman unde, potrivit informaţiilor furnizate de Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al DRDP Iaşi, acţionează în acest moment 6 utilaje de tip ATB, cu lamă.

Pe principalele drumuri judeţene, DRUPO Neamţ acţionează cu 30 de utilaje cu lama la sol. „S-a acţionat cu utilajele cu lamă pe majoritatea drumurilor judeţene, a fost împrăştiat şi material antiderapant acolo unde a fost cazul. Deocamdată nu sunt probleme deosebite, se circulă greu, în condiţii de iarnă. Utilajele se întorc periodic la bază şi alimentează cu carburanţi. Nu sunt drumuri închise până acum”, ne-a informat Mihaela Bârgăuanu, ofiţerul de serviciu al DRUPO Neamţ.

VIDEO. FOTO. Starea drumurilor în Neamț: se circulă în condiții de iarnă. Viscolul și ninsoarea creează mari probleme șoferilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Piatra–Neamţ se circulă greu în condiţii de iarnă, directorul Publiserv supraveghează personal drumurile din oraş în această dimineaţă. „Se circulă în condiţii de iarnă, cerem prudenţă şoferilor pe fondul ninsorii şi al viscolului. Se circulă cât de cât ok, nu avem străzi înfundate. Solicitări au mai fost de la populaţie pe străzile periferice. O persoană ne-a chemat pentru că nu putea ieşi cu maşina din cauza zăpezii. Toate utilajele noastre sunt în oraş, acţionează cu lama. Deocamdată, atâta timp cât ninge nu are rost să dăm cu antiderapant pentru că după aceea venim cu lama şi ar fi doar o irosire a materialului. Avem 19 dintre angajaţii proprii şi doar 4 dintre asistaţii sociali care curăţă manual accesul către unităţile de învăţământ, staţiile de autobuz, treptele, podurile şi podeţele, unele trotuare”, a precizat Marius Ghineţ, directorul Publiserv.

În Târgu Neamț circulația se desfășoră, de asemena îngreunat. Două TIR-uri se pare că au rămas blocate pe centura orașului. Există blocaje în trafic pe șoselele care duc spre Fălticeni și Piatra Neamț.

A. C.

Articolul precedentUn tânăr din Podoleni și-a pus capăt zilelor
Articolul următorPolițiștii de la înmatriculări vor putea da amenzi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.