0:00

De luna viitoare, polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculări auto vor putea dispune sancțiuni contravenționale. Amenzile se pot aplica pentru nepreschimbarea permiselor de conducere la expirarea acestora, dar și pentru neradierea unui vehicul. Noutățile sunt prevăzute în OG 11/2023 și intră în vigoare de la data de 2 martie 2023.

Polițiștii de la înmatriculări vor putea da amenzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai pot fi aplicate sancțiuni și pentru neîndeplinirea obligației de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau înregistrare a autovehicului, tractorului agricol sau forestier, ori remorcii în cazurile prevăzute de lege, dar și deținerea simultană a două permise de conducere naționale, din care unul eliberat de o autoritate competentă străină. Sancțiunile prevăzute de Codul rutier pentru contravențiile menționate sunt cuprinse între 580 de lei și cel mult 2.900 de lei. (G.S.; FOTO: DIGI24)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Starea drumurilor în Neamț: se circulă în condiții de iarnă. Viscolul și ninsoarea creează mari probleme șoferilor
Articolul următorDe ce sa mănânci mai des afine
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.