Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață, 21 noiembrie, în comuna Ciprian Porumbescu, la un gater aflat în gospodăria proprietarului. Primele apeluri pe 112 s-au înregistrat începând cu ora 3:57, și anunțau că ard construcții din lemn.

Dată fiind amploarea acestuia, la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la subunitățile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc, dar și lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Cornu Luncii și Baia, cu un total de 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

„Din cauza orei din noapte, flăcările au fost observate și anunțate cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau mai multe construcții din lemn, acoperite cu tablă, printre care un banzic (gater- n.r.) și un garaj al proprietarului, dar și depozite de lemn cu scânduri, grinzi din lemn și bușteni, furaje, inclusiv o casă de locuit din vecinătate. Exista pericolul de propagare la casa proprietarului și la restul construcțiilor din gospodărie, învecinate cu gaterul, precum și la anexele proprietății din apropiere. Alte cauze ale propagării incendiului cu rapiditate au fost vântul puternic și construcțiile majoritare din lemn, dispuse apropiat una de cealaltă”, a precizat locotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

O femeie însărcinată de 23 de ani a făcut un atac de panică, paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor după care au transportat-o la spital pentru investigații suplimentare.

Gaterul, cu construcțiile, materialul lemnos depozitat, furajele și alte bunuri, împreună cu garajul proprietarului, au ars pe o suprafață de aproximativ 1250 mp. Casa învecinată a fost distrusă pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:45, iar pompierii au stabilit că acesta a izbucnit din cauza unui conductor electric defect.

Angela Croitoru

Foto/Video: ISU Suceava

Articolul precedentFOTO. Doi răniți după o coliziune pe șoseaua de centură Rădăuți
Articolul următorBotoșani: Opt incendii cu pagube de 50 de mii de lei într-o singură zi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.