0:00

O zi plină pentru pompierii ISU Botoșani, ieri, 20 noiembrie, aceștia au avut de stins nu mai puțin de opt incendii. Cinci dintre acestea au avut loc la locuințe și anexe din Cordăreni, Bădiuți (orașul Ștefănești), Pomârla,  Mândrești (comuna Vlădeni) și Suharău. Celelalte trei au fost la incendii de vegetație uscată pe aproximativ 20 de hectare, pe raza comunei Gorbănești și municipiul Botoșani, în zona poligonului ACR.

„În urma intervenției pompierilor botoșăneni au fost salvate bunuri în valoare de cca. 600.000 lei. Pagubele se ridică la 50.000 lei. Cele mai mari pierderi le-a suferit o familie din comuna Suharău, care a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Toate cele cinci incendii produse la locuințe și anexe gospodărești au fost generate de coșurile de fum neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Angela Croitoru

FOTO: ISU Botoșani

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Incendiu devastator în Ciprian Porumbescu: zece echipaje au muncit 5 ore pentru a stinge flăcările
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul a obţinut un punct pe terenul liderului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.