pietricica turism

Un tânăr, A.D., de 36 de ani, a fost reținut și astăzi, 24 octombrie, va fi dus la tribunal cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii de Combaterea Criminalității Organizate și procurorii DIICOT Iași au descins, ieri, acasă la suspect, în comuna Tomești, județul Iași, unde în curtea din spatele casei au găsit o seră în care tânărul și soția lui cultivau cannabis. Au fost confiscate 3 kilograme de plante și toate instrumentele pe care cei doi soți le foloseau pentru a prepara droguri.

Ieșeanul este cercetat sub acuzația de trafic de droguri de risc. DIICOT Iași precizează, într-un comunicat de presă, că în cursul anului 2019, cu sprijinul soției sale, inculpatul a înființat pe raza comunei Tomești, judeţul Iași, la adresa la care locuiesc cei doi împreună cu fiica minoră, pe terenul curții situat în spatele casei, în interiorul unor sere (construcții pe cadru de lemn, acoperite cu folie din plastic) o plantație ilicită de cannabis de tip indoor constituită din mai multe plante de cannabis, în scopul recoltării și obținerii drogului de risc cannabis (inflorescențe), droguri destinate atât comercializării cât și consumului personal.

 

În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate 3 kilograme de cannabis, precum și alte bunuri și materiale utilizate în derularea activității infracționale.

În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi și cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Alba, București și Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (ZCH.NEWS)