pietricica turism

”Romsilva și Societatea Progresul Silvic vor pune bazele unui fond de solidaritate destinat corpului silvic”, informează Biroul de presă al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Inițiativa vine ca urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioadă corpul silvic, la propunerea directorului general Gheorghe Mihăilescu.

Pentru fondul financiar de solidaritate destinat silvicultorilor, se va deschide un cont la Banca Transilvania, în care vor putea fi depuși bani, cu titlu de ”donație”.

Pentru bunul mers al lucrurilor, dar și pentru păstrarea deplinei transparențe pe care Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-a angajat s-o păstreze față de opinia publică, se va constitui un comitet de binefacere, care va decide criteriile după care vor fi repartizate aceste resurse financiare”, informează regia națională, precizând că Romsilva va fi primul donator către Societatea Progresul Silvic.
De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Societatea Progresul Silvic își iau angajamentul ferm că vor comunica, periodic, atât destinația banilor strânși din donații, cât și modul în care aceștia s-au folosit. Astfel, vă aducem la cunoștință prima decizie luată în urma discuțiilor avute la masa rotundă cu reprezentanții celor doi parteneri inițiatori prin care s-a stabilit, de comun acord, ca primii bani să meargă către:
• Familiapădurarului Pop Liviu, ucis la vârsta de 30 de ani, dată fiind situația financiară grea a soției, rămasă văduvă la vârsta de 28 de ani și cu trei copii minori în creștere;
• Construirea unei biserici maramureșene din lemn, în semn de omagiu, pentru pădurarii care și-au pierdut viața apărând pădurea cu prețul vieții;
• Acordarea de ajutoare, în caz de urgență, către alți silvicultori și/ sau familiile acestora care au dificultăți financiare sau medicale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva cheamă în demersul său social personalități românești, organizații neguvernamentale, precum și orice persoană care dorește să dea o mână de ajutor unor oameni aflați în impas într-un moment deosebit de greu al vieții”.
De la începutul acestui an, s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite. În ultima lună, doi pădurari și-au pierdut viața. (ZCH News)