Video-Foto. Drăgăneşti: Veteran de război sărbătorit de comunitate la împlinirea vârstei de 100 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a transmis la rândul său un mesaj de felicitare pentru Gavril Boroeanu cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.

„La Mulți Ani domnule Boroianu Gavril la împlinirea frumoasei vârste de 100 ani.

Din satul Risca, comuna Drăgănești, veteran de război și prizonier în al doilea război mondial, dl. Gavril este unul din oamenii care ne fac cinste și în fața căruia trebuie să ne plecăm cu mult respect.

Fără oameni ca dl Gavril, țara noastră poate nu ar fi fost astăzi așa cum e.

Respect profund pentru veteranii de război și astăzi, la invitația dl. primar Nechifor Ion și a familiei dl. Gavril, l-am sărbătorit așa cum se cuvine, împreună cu multi consăteni din comuna Drăgănești.

Un gest deosebit făcut de dl. primar Nechifor Ion și consiliul local de a organiza un eveniment de sărbătoare pentru dl. Gavril și de a-l serba alături de familie și de cei dragi.

Veteranii de război sunt cetățeni de frunte în fiecare comunitate și sunt cei cărora noi le datorăm libertatea de astăzi și țara în care trăim.

Cu respect și profundă apreciere domnule Boroianu Gavril, mă plec în fața dumneavoastră”, a transmis prefectul George Lazăr.

Video-Foto. Drăgăneşti: Veteran de război sărbătorit de comunitate la împlinirea vârstei de 100 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire inițială: Veteranul de război, Gavril Boroeanu din comuna nemţeană Drăgăneşti a fost sărbătorit astăzi, 18 noiembrie,  la împlinirea vârstei de 100 de ani. Familia, rudele, prietenii şi numeroşi cetăţeni din comună, care îl cunosc de-o viaţă întreagă, s-au adunat în căminul cultural din satul Râşca pentru a-l sărbători aşa cum se cuvine. De la eveniment nu au lipsit nici oficialităţile locale, în frunte cu primarul Ion Nichifor, consilieri locali, angajaţi ai primăriei şi preotul din comună.

După mesajul transmis de primarul localităţii acesta a oferit din partea primăriei şi consiliului local o diplomă de recunoştinţă lui Moş Gavril, aşa cum este cunoscut în toată comuna. Doi reprezentanţi ai Asociației Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Neamț prezenţi la eveniment au oferit şi ei o diplomă în semn de recunoştinţă celui care a stat în lagărul rusesc în cel de-al doilea război mondial. Cel mai emoţionant moment a fost cel al tortului Video-Foto. Drăgăneşti: Veteran de război sărbătorit de comunitate la împlinirea vârstei de 100 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiioferit de familie şi comunitate, când pe Moş Gavril l-au năpădit lacrimile. La final, cei prezenţi au fost poftiţi la masă de către familia lui Gavril Boroeanu. Cu câteva zile înainte Moş Gavril a primit din partea Ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă o diplomă de felicitare şi un mesaj de la mulţi ani.

Video-Foto. Drăgăneşti: Veteran de război sărbătorit de comunitate la împlinirea vârstei de 100 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCuvinte de laudă la adresa lui Moş Gavril au avut toţi cei prezenţi şi care l-au cunoscut. Dar cel mai bine l-a caracterizat nepotul său, Celestin Boroeanu: „Am învăţat multe de la dânsul, mai ales ceea ce înseamnă cuvântul, demnitatea şi curajul. Dar şi bucuria de a-ţi trăi viaţa în ciuda greutăţilor şi necazurilor. A fost un om respectat de toată lumea din sat şi din comună şi se vede acest lucru şi acum, aici. Mi-am dorit foarte mult să organizez acest eveniment pentru bunicul meu, pentru că îi port un mare respect şi o mare cinste. Este un exemplu pentru noi toţi. Îi doresc multă sănătate şi să-l ţină Dumnezeu sănătos şi la anul ca să-l sărbătorim şi la vârsta de 101 ani”.

Gavril Boroeanu este născut pe 18 noiembrie 1921 şi în 1944 a luptat pe front, în cel De-al Doilea Război Mondial cu Regimentul 14 Infanterie. Din august 1944 şi până în februarie 1946 a fost prizonier într-un lagăr din URSS.

Video-Foto. Drăgăneşti: Veteran de război sărbătorit de comunitate la împlinirea vârstei de 100 de ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiC.T.S.

Articolul precedentCinci zile libere de 1 Decembrie
Articolul următorEugen Țapu-Nazare (PNL): ”Problemele locuitorilor din județul Neamț sunt prioritatea mea”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.