Actualizare: Pompierii au stabilit că focul a fost pus cu intenție.

Actualizare: Clopotarul, un bărbat de 61 de ani, s-a panicat când a văzut cum arde camera centralei și acoperișul prăznicarului. El a primit îngrijiri de la paramedici, dar a refuzat să fie dus la spital. Flăcările au fost cât pe ce să ajungă și la biserică.

După două ore, incendiul a fost localizat și stins. Au intervenit 18 subofițeri, un ofițer și un maistru militar cu 4 autospeciale de la Târgu Neamț și în sprijin a fost trimisă și autospeciala cu scară de la Piatra Neamț. Au ars acoperișul prăznicarului și al camerei centralei, în suprafață de 500 mp, cu o parte din bunurile care n-au putut fi salvate, a precizat slt. Irina Popa. Cauza încă nu a fost stabilită.

***Știre inițială***

Un incendiu a izbucnit în această seară, 16 martie, la prăznicarul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Valea Seacă, comuna Bălțătești. Pe la ora 20.30 a fost cerut ajutor la 112 și la intervenție au fost trimiși pompierii de la Târgu Neamț. Când au ajuns militarii, acoperișul praznicarul era cuprins de flăcările pornite de la centrala termică, potrivit slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Vom reveni. (C.I.)