Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), serbează miercuri, 30 mai, 13 ani de la înființare. DGA este o structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului MAI.

VIDEO Direcţia Generală Anticorupţie serbează 13 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cei 13 ani de activitate în lupta împotriva corupției, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităților de prevenire, cât și a celor de combatere a faptelor de corupție, consolidându-și rolul la nivel instituțional. Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea unor activități de instruire și informare în rândul personalului propriu, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile, în dorința expresă de schimbare a mentalității populației în ansamblul său”, se precizează într-un comunicat de presă.

DGA oferă ca principal canal de comunicare cu publicul call-center-ul 0.800.806.806, la care se pot sesiza fapte de corupție, numărul putând fi apelat din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României. La nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Neamţ, al cărui sediu se află pe strada Alexandru cel Bun, nr. 12, telefon/fax 0233/234408. Cetățenii județului Neamț care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită telverde, prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii  județene.

„Pentru că data de 30 mai este Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție, mulțumim tuturor celor care ne-au acordat mai multă încredere și oferim, în schimb, asigurarea că munca noastră este dedicată întru totul mai binelui social, normalității și integrității”, a declarat comisar şef Vasile Doroftei, şeful SJA Neamţ. (ZCH NEWS; FOTO&VIDEO: DGA)

Articolul precedentL4 Bradu-CSM Ceahlăul, se decide campioana judeţului? Cimentul-Victoria, meci din respect pentru competiţie
Articolul următorMuncitorul sfârtecat în explozia de la Asău avea o grenadă acasă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.