reclama autocenter

Incendiul din seara de 4 ianuarie de la stăreția Mănăstirii Paltin – Petru Vodă a fost stins după 6 ore de la apelul la 112, din jurul orei 21. Pompierii de la Garda II Poiana Teiului au rămas și astăzi, 5 ianuarie la mănăstire pentru monitorizare. La finalul misiunii, s-a stabilit că focul a pornit de la un coș de fum neprotejat, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Flăcările au cuprins rapid mansarda și acoperișul din lemn, distrugându-le în totalitate. Maicile și credincioșii care erau la slujbă în momentul izbucnirii incendiului au apucat să scoată din interior câteva bunuri, dar focul a distrus zeci de cărți din bibliotecă și mai multe obiecte de cult. Mansarda, în suprafață de 400 mp și acoperișul de 500 mp s-au făcut scrum. În pod erau circa 3 tone de plante medicinale care au ars, potrivit ISU Neamț.

La misiune au participat 30 de pompieri cu 8 autospeciale de stingere, intervenție la înălțime și ambulanțe de la Poiana Teiului, Târgu Neamț și Piatra Neamț. Stăreția este situată la câțiva metri de biserica de lemn și exista riscul ca flăcările să se extindă. În curte există mai multe construcții, între care un cămin pentru copii, un azil pentru bătrâne. (C.I.)

Articolul precedentPrimele imagini de la incendiul de la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă
Articolul următorConsilierii județeni PNL Neamț vor fi alături de maicile de la Mănăstirea Paltin – Petru Vodă

1 COMENTARIU

  1. Daca veneau 30 de pompieri si faceau o inspectie pe bune a stabilimentului nu mai lua foc cosul de fum. Probabil ca manastirea cu pricina , un loc public de altfel nici nu avea autorizatie de la ISU si era lasata sa functioneze asa…

Comments are closed.