0:00

Precipitațiile abundente din această după-amiază, 19 iulie, au afectat mai multe localități de pe Valea Muntelui. În comuna Ceahlău, pârâul Bistricioara a ieșit din matcă. Voluntarii de la SVSU se află acolo într-o misiune de recunoaştere.

VIDEO: Copii blocați la Duruitoarea, inundații și DJ 155F închis traficului la Durău, după codul roșu de ploi din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tot aici, în satul Durău însă, un arbore căzut peste DJ155F, a blocat traficul, 5 autoturisme așteaptă finalizarea intervenției pentru a-și putea continua drumul. Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda nr. 2 de intervenție Poiana Teiului lucrează pentru deblocarea drumului.

VIDEO: Copii blocați la Duruitoarea, inundații și DJ 155F închis traficului la Durău, după codul roșu de ploi din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Traficul pe axial este blocat total (foto, dinspre Durău).

În satul Bradu, comuna Grințieș, un  podeț a fost colmatat de aluviuni, iar voluntarii din zonă au intervenit.

Pe muntele Ceahlău, mai multe persoane au solicitat ajutorul Salvamont, și echipele Salvamont Neamț au intervenit. Este vorba de un grup de copii blocați la Duruitoarea. Salvamontiști i-au găsit la ora 18.20 și îi ajută să coboare în siguranță la Durău.

Un podeț de pe un drum comunal din Poieni, comuna Ceahlău, s-a rupt și 30 de gospodării posibil să fie isolate, o curte și un autoturism a fost inundate.

Angela Croitoru

Articolul precedentAvertizare imediată! Cod roșu de vijelie și ploi pe Valea Muntelui
Articolul următorBărbatul care a vrut să-şi arunce copilul în aer rămâne în arest preventiv