0:00

Un bărbat a ajuns în spital cu răni grave, care însă nu i-au pus viața în pericol, după ce a fost atacat de șapte bărbați cu bâte și topoare într-o gară. Poliția a fost sesizată prea târziu și când a ajuns la fața locului au mai găsit doar bâtele și topoarele folosite în agresiune.

Deși bărbatul nu a depus plângere împotriva agresorilor, pe care-i cunoștea, polițiștii s-au autosesizat și au deschis dosar penal după ce au înțeles amploarea bătăii, pe baza declarațiilor luate victimei.

Toți cei implicați în scandalul cu topoare au fost identificați, iar doi dintre cei șapte agresori au fost reținuți de polițiști.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stablit că persoana vătămată este un barbat de 33 ani, din mun. Rădăuți, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți. 

Polițiștii s-au deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care a fost identificată persoana vătămată, aceasta primind îngrijiri medicale de specialitate. În urma expertizării medico-legale, medicul legist a concluzionat preliminar că leziunile suferite nu au pus în pericol viața victimei.

În urma discuțiilor purtate cu bărbatul de 33 de ani a reieșit că în data de 04.07.2024, în jurul orei 21:00, se afla în fața gării CFR din comuna Dornești, a avut un conflict cu mai multe persoane pe care le cunoștea și a fost agresat de către o parte dintre acestea, având asupra lor obiecte contondente.

Deși partea vătămată nu și-a exprimat poziția procesuală prin depunerea unei plângeri penale, polițiștii au continuat cercetările, iar in urma activităților investigative au fost identificate toate persoanele bănuite de comiterea agresiunii sau care s-au aflat la locul faptei, respectiv 7 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 18 ani din com. Dornești și municipiului Rădăuți. 

S-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, iar după administrarea materialului probator, cauza a fost preluată de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor.

Activităților de cercetare penală au fost continuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale IPJ Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorului de caz, fiind emise 5 mandate de aducere pentru bărbații care au fost implicați in agresiune, ulterior dispunându-se măsura reținerii față de 2 dintre agresori, respectiv față de un barbat de 32 de ani și față de un tânăr de 18 ani, ambii din municipiul Rădăuți.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii incidentului, precum și individualizarea participației penale a persoanelor implicate, urmând a fi dispuse măsuri procesuale în consecință”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Angela Croitoru

VIDEO: IPJ Suceava

Articolul precedentCOD GALBEN Avertizare de caniculă pentru județele Bacău și Vaslui
Articolul următorUn nou accident în Cheile Bicazului, în zona tarabelor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.