Actualizare: ”Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20 ha pășune și 4 ha de fond forestier, iar cauza a fost foc deschis în spații deschise”, a declarat slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Persoana care a cauzat incendiul a fost sancționată de către cadre militare din Inspecția de prevenire din cadrul ISU Neamț, urmând ca organele de cercetare penală să execute cercetarea cazului. Pe timpul nopții vor monitoriza zona echipe mixte formate din  pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț, Ocolul Silvic Poiana Teiului și pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului”.

La localizarea și stingerea incendiului au participat 1 ofițer si 23 subofițeri de la Detașamentul Târgu Neamt, 15 membri SVSU Poiana Teiului, șeful SVSU Ceahlău cu 5 membri SVSU și de 40 lucrători Ocolul Silvic Poiana Teiului.

Știre inițială: Un incendiu de vegetație uscată, care s-a extins la fondul forestier, era în plină desfășurare astăzi, 7 aprilie, la ora 15, la Poiana Teiului. Incendiul a pornit de la vegetația uscată și a ajuns în pădure, unde s-a extins la copacii de pe jumătate de hectar. Partea proastă este că bate vîntul, iar zona afectată de incendiu este destul de greu accesibilă.

Pentru localizarea și stingerea incendiului intervin pompierii de la Garda 2 Poiana Teiului și Detașamentul Târgu Neamț, lucrători ai Ocolului Silvic Poiana Teiului și pompieri voluntari de la SVSU Poiana Teiului. Este vorba de 50 de persoane, inclusiv angajați ai firmelor care se ocupă cu împădurirea în această perioadă.

Dacă va fi nevoie va merge în sprijin și personalul Ocolului Silvic Borca”, a declarat Viorel Timișescu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Neamț.

Incendiul inițial, de vegetație uscată, era pe o suprafață de 3 hectare, conform purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, dar în pădure flăcările s-au extins pe jumătate de hectar și ideal să se reușească localizarea lor. Vom reveni cu detalii.

C.M.

Articolul precedentNeamț: Al 8 -lea deces, un bărbat fără alte boli identificate
Articolul următorAPIA Neamţ: Soluţie de reluare a depunerii cererilor unice de plată-campania 2020
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.