reclama autocenter

În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, Centrul Județean APIA Neamţ şi centrele locale arondate vor realiza activitatea de primire a cererilor unice de plată 2020, pe perioada stării de urgență fără prezența fizică a fermierilor și/sau a personalului altor instituții.

Anual – la Centrul Județean APIA Neamt – se depun peste 24.000 cereri unice de plată, iar – până la această dată – au fost depuse 4.915 cereri din partea fermierilor. Acest lucru reprezintă consecința negativă a răspândirii virusului la nivel național și este determinat de măsurile impuse de prevenire a răspândirii COVID-19.

În acest context, dată fiind evoluția situației este necesară continuarea măsurilor de a sprijini fermierii în scopul accesării fondurilor europene și naționale destinate agriculturii.

Începând cu data de 6 aprilie 2020 APIA a reluat primirea cererilor fără a lua contact fizic cu fermierii utilizând mijloacele electronice (online) sau telefonul.

În acest sens am solicitat Instituţiei Prefectului şi doamnelor/domnilor primari să ne acorde sprijinul şi să ajute fermierii pentru obţinerea – prin mijloace electronice (online) – adeverințelor privind dreptul de utilizare al terenurilor, documente necesare depunerii cererii la APIA, conform listelor primite de la Centrul Județean APIA Neamţ.

Lista fermierilor – pentru care trebuie emise adeverințele – va fi transmisă de Centrul Județean APIA Neamt către fiecare primărie în parte.

Adeverințele eliberate vor fi scanate și vor fi transmise online către adresele de e-mail indicate de Centrul Județean APIA Neamt în solicitările pe care le vom transmite.

Fermierul va fi contactat telefonic pentru clarificări şi închiderea cererii de plată online.

Derularea acestei activitati de maximă importanţă pentru fermieri se va realiza exclusiv prin  mijloace electronice (online).

Dumnezeu să ne ţină sănătoşi pe toţi şi vom găsi rezolvare pentru oricare situaţie în sprijinul fermierilor.

Cu stimă,

Director Executiv,

Mihai DORNEANU

Articolul precedentȘtire actualizată. Video. Arde pădurea la Poiana Teiului
Articolul următor7 aprilie, Ziua Sănătății – Mulțumiri din partea directorului medical al Spitalului de Urgență Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.