În perioada 21-29 octombrie, polițiștii de investigații și cei de ordine publică au desfășurat, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale, o amplă acțiune pentru localizarea, identificarea, depistarea și încarcerarea celor urmăriți național și internațional care se sustrag de la executarea pedepselor privative de libertate sau a măsurilor preventive.

Polițiștii au efectuat verificări la domiciliul a 121 de persoane urmărite, pe numele cărora sunt emise mandate de executare a pedepsei închisorii.

Alți 2 urmăriți internațional au fost localizați, depistați și arestați în Anglia și Olanda, urmând să fie extrădați pentru a-și executa pedepsele cu închisoarea în România. Patru condamnați au fost depistați și încarcerați în centrele de la Bacău și Botoșani.

Pe 21 octombrie, polițiștii au depistat, în Piatra-Neamț, un bărbat, de 30 de ani, din Ruginoasa, urmărit național, condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru nerespectarea obligațiilor impuse de Serviciul de Probațiune Neamț. La aceeași dată, tot în Piatra-Neamț, a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, din județul Iași, urmărit național, condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la 3 ani închisoare pentru tâlhărie. Al treilea bărbat, de 31 de ani, din Negrești, urmărit național, era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă de 3 ani și 9 luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier.

Vineri, 29 octombrie, în baza informațiilor puse la dispoziție de lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna, polițiștii IPJ Suceava au depistat un tânăr, de 24 ani, din Boghicea, urmărit național și internațional, care se  sustrăgea de la executarea unei pedepse de 150 zile de închisoare.

În activități au fost angrenați polițiști de investigații și ordine publică din cadrul Polițiilor municipale Piatra-Neamț și Roman, poliției orașelor Roznov, Bicaz, Târgu-Neamț, polițiștii secțiilor de Poliție Rurală și IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentOficial: Cum se face rapelul pentru persoanele vaccinate cu Moderna și Johnson
Articolul următorPiatra-Neamț: Din 800 de persoane verificate de polițiști, 16 nu purtau mască