reclama autocenter

Ieri,  29 octombrie, în Piatra-Neamț, polițiștii au continuat acțiunile de informare și  de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în special legat de interdicțiile de circulație a persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20-5.

Au fost legitimate aproximativ 800 de persoane și au fost verificate 57 societăți comerciale. Polițiștii rutieri au verificat și mijloacele de transport în comun, recomandându-le călătorilor să respecte măsurile de protecție individuală.

Pentru abaterile constatate polițiștii au dat 16 avertismente scrise persoanelor care nu purtau masca de protecție. „Reamintim cetățenilor că accesul la toate activitățile organizate în perioada de 30 de zile, este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală! Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării. Aceste condiții nu se impun și angajaților. Folosirea unui certificat fals sau împrumutat, se consideră infracțiune și se întocmește dosar penal”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Polițiștii atrag atenția asupra obligativității de a purta msaca de protecție nu numai în spațiile închise, ci și în exterior. Sancțiunile ce pot fi aplicate sunt cele prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind măsurile pentru combaterea pandemiei de COVID 19.

Angela Croitoru

Articolul precedentVIDEO: Acțiune amplă a IPJ Neamț pentru depistarea urmăriților naționali și internaționali
Articolul următor23 de localități nemțene mai sunt în scenariu roșu covid. 13 pacienți infectați au decedat

1 COMENTARIU

  1. La 30 octombrie 2021 politistii de la rutiera care opreau masinile la intrarea pe varianta nu purtau masca!!!

Comments are closed.