0:00

În această dimineață, 24 noiembrie, se derulează o amplă acțiune în toată țara coordonată de DIICOT pentru destrămarea grupărilor de crimă organizată.

47 de acțiuni operative au început simultan la prima oră pentru 457 de percheziții domiciliare în vederea aducerii la audieri a 367 de persoane. Sunt vizate rețele de trafic de persoane și de minori, de exploatare a persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

„Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră”, potrivit DIICOT.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și pentru identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor și la finalul anchetelor  din fiecare caz în parte DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

La acțiune participă și Jandarmeria Română.

C.I.

Articolul precedentPatru tineri prinși cu mascații pentru un furt de 6000 lei de la pariuri sportive
Articolul următorCinci percheziţii DIICOT pentru destructurarea unei grupări suspectate de trafic de persoane și cămătărie