0:00

VIDEO 21 septembrie – Ziua europeană fără decese în accidente rutiere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe 21 septembrie, în timpul Săptămânii Mobilității Europene, se derulează acţiunea intitulată „EDWARD – European Day Without A Road Death” (ziua europeană fără decese în accidente rutiere), se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei (IPJ) Iaşi.

„EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație la nivel european. Totodată, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele. Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând variante riscante pentru a scurta drumul”, se precizează în comunicatul citat.

Recomandări de la Poliţia Rutieră:

  • Conduceţi prudent, pentru a evita să încălcaţi regulile de circulație, atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă.
  • Fiţi vigilenţi și atenţi la pietoni, bicicliști, copii, persoane în vârstă.
  • Conduceţi cu o viteză care să nu depăşească limitele legale.
  • Fiţi atent, mai ales când conduceţi  pe lângă școli sau în locuri cu mulți copii.
  • Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat alcool sau după ce aţi luat medicamente sau substanțe care v-ar putea afecta siguranța.
  • Asiguraţi-vă că aveţi un câmp vizual cât mai larg și  mențineţi o distanță de siguranță față de autovehiculul din față.
  • Purtaţi mereu centura de siguranță și asiguraţi-vă că toți ceilalți pasageri o poartă.
  • Nu utilizaţi telefonul mobil în timp ce conduceţi.
  •  Asiguraţi-vă că nu sunteţi distras de nimic din afara sau din interiorul autovehiculului.
  • Puteţi fi un exemplu de urmat pentru pasagerii dv, conducând cu calm și în siguranță. (M. CONSTANTINESCU)
Articolul precedentAURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI, la Piatra Neamţ, din 21 septembrie
Articolul următor114 lansări de carte la Târgul Libris
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.