libris 2016La cea de-a șasea ediție a Târgului de Carte Libris, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț, programată pentru 15-18 septembrie, vor fi lansate nu mai puțin de 114 volume de poezie, tratate de estetică, istorie, religie, beletristică, albume de artă și, noutatea acestei ediții, traduceri din și în limbile română, italiană și engleză.

„Este, poate, cel mai greu târg pe care Camera de Comerț și Industrie îl organizează și asta pentru că presupune lucrul cu oamenii din domeniul Literelor, oameni pretențioși, cu orgolii și animozități, pe care le înțelegem și încercăm să le armonizăm. Este o muncă grea, aplicată pe tema unui eveniment în care cartea trebuie să se apropie de oameni. Acesta este și motivul pentru care păstrăm aceeași locație – Parcul Tineretului. Partenerii din acest an sunt Consiliul Județean, Primăria Piatra Neamț, Societatea Scriitorilor Neamț, Uniunea Scriitorilor Neamț, Biblioteca «Kirileanu», Arhiprint, Autograf și editura Răzeșu”, a declarat Mihai Apopii, preşedintele CCI Neamț.

În cele trei zile și jumătate de Libris, vor prezenta 47 de moderatori, lansările de carte însumând nu mai puțin de 36 de ore.

„Premiera acestui an este prezența la Târgul Libris a două edituri importante pe plan național – Polirom și Junimea. Totodată, vom avea, pe 15 și 16 septembrie, lansări de carte în câteva licee din oraș, pentru că ne dorim să apropiem cartea de elevi, acesta fiind și motivul pentru care am ales să organizăm această ediție în prima săptămână de școală. Va fi și un stand numit «Poezie la minut», în care perechi de poeți și artiști plastici vor oferi unicate de pictură și versuri în original. Vor fi și concerte de muzică folk și spectacole oferite de elevii de la Liceul de Arte”, a adăugat Mihai Apopii.

Tot printre noutățile acestei ediții se numără premiile propuse și oferite de pietreni: editura Răzeșu acordă premiul pentru cea mai bună editură din afara județului Neamț, Tipografia Arhiprint – premiul pentru o realizare remarcabilă de carte din afara județului, în timp ce Tipografia Autograf va acorda același premiu, dar pentru județul Neamț. Totodată, vor fi premii acordate de organizatori tuturor editurilor participante cu stand la Târgul Libris. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentVIDEO 21 septembrie – Ziua europeană fără decese în accidente rutiere
Articolul următorScandal temperat de poliţie pe str. Primăverii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.