0:00

Polițiștii nemțeni fac percheziții în această dimineață, 25 ianuarie, în Piatra-Neamț și alte 10 adrese din Neamț și Iași. Anchetatorii vor ridica probe în dosarul vizând angajări fictive prin care administratorul unei firme de construcții din Piatra-Neamț a angajat mai multe persoane, fictiv, doar pentru a obține subvențiile. Este vorba de maxim 2.500 lei salariu de persoană, bani decontați prin Agenția de Șomaj, la angajarea persoanelor tinere sau a celor de peste 50 ani, ori a celor care au rămas fără loc de muncă în pandemie. Reamintim că salariul minim în construcții este de minim 3.000 lei.

Descinderi au loc și la beneficiari, din comuna Ion Creangă și împrejurimi, dar și la suspecți din comuna Miroslava (județul Iași).

7 din descinderi sunt în județul Neamț și celelalte în județul Iași. „Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2020 – septembrie 2021, administratorul unei societăți comerciale din Piatra Neamț ar fi încheiat, în mod fictiv, mai multe contracte de muncă, în baza acestora obținând subvenții nelegale. În urma percheziţiilor efectuate, urmează să fie identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă. 7 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea audierii”, a declarat Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Valoarea totală a prejudiciului este de 282.529 de lei.

Polițiștii sunt sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași.

C.I.

Articolul precedentGunoi mai scump în Piatra Neamţ
Articolul următorFOTO. Incendiu devastator la o casă din Casin