0:00

Gunoi mai scump în Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa solicitarea firmei Bratner, primarul Andrei Carabelea vine în faţa aleşilor locali din Piatra Neamţ cu un proiect de hotărâre prin care cere creșterea tarifelor de colectare a gunoiului de la populaţie. Motivul scumpirilor, după cum rezultă din raportul de specialitate atașat proiectului, este creşterea salariilor şi a indicelui preţurilor de consum.

Astfel, pentru gunoiul nesortat, care se regăseşte în mare parte din facturile pietrenilor, preţul creşte de la 10,55 lei pentru fiecare persoană pe lună, la 10,90 lei, ceea ce înseamnă undeva la 130 de lei/ persoană pe an, fără TVA. Pentru gunoiul selectat tariful creşte de la 3,80 lei la 4,05 lei/persoană.

Interesant este cum au negociat cei din primărie. Bratner cerea 11,37 lei la colectarea gunoiului neselectat, iar “negociatorii“ primăriei au scăzut 0,47 lei din preţul cerut.

Colectarea deşeurilor de pe domeniul public va costa 134,45 lei/mc, potrivit proiectului ce urmează să fie supus atenţiei consilierilor locali în şedinţa de joi, 27 ianuarie.

A.C.

Articolul precedentFOTO. A avut zile! Șoferul unei autotutilitare lovite de tren a scăpat nevătămat
Articolul următorVIDEO: 11 percheziții în Neamț și Iași – patronul unei firme de construcții din Piatra-Neamț suspectat că a angajat doar pentru subvenții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.