pietricica turism

Bucuria victoriei pentru UnicEchipele nemţene de volei au repurtat patru victorii, din tot atâtea jocuri programate în cadrul primelor divizii de volei masculin şi feminin, victorii care sporesc şansele de menţinere în prima ligă.

Fetele de la Unic – LPS au învins cu 3-1 (13, 18, – 19, 13) şi 3-0 (20, 17, 17) pe Rapid şi mai au nevoie de o victorie în următoarele două meciuri programate în capitală, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a se salva de la retrogradare.

Băieţii de la VCM – LPS Piatra Neamţ au avut mari emoţii în dubla cu Dinamo. După ce au învins în prima partidă cu 3-1 (-18, 21, 20, 14), pietrenii au fost la un pas să piardă meciul al doilea. L-au câştigat „în prelungiri”, cu 3-2, după ce au condus cu 1-0 la seturi şi după ce au fost, la rândul lor, conduşi cu 1-2 şi, după ce, la final, nervii au fost lăsaţi să „zburde” în Sala Polivalentă. În setul decisiv a fost 16-14 pentru echipa pietreană, iar după meci directorul Constantin Niţă s-a certat ca la uşa cortului cu antrenorul dinamovist Daniel Rădulescu. Acesta i-a reproşat oficialului pietrean că ar fi influenţat unele decizii Finalul meciului dintre VCM Piatra Neamt si Dinamocontroversate ale arbitrilor. „Nu putem să nu trăim cu emoţii, cu trac, asemenea jocuri. Acestea sunt meciurile cu presiune din play-out. Sperăm să le depăşim în cele două meciuri din capitală. O să vedem acolo, unde sperăm să câştigăm măcar un meci, ca să nu mai fie nevoie de un al cincilea meci decisiv, pe 6 aprilie, la Piatra Neamţ”, a spus antrenorul Nicolae Buruş la finalul celor două partide. Sâmbătă şi duminică cele două formaţii se vor întâlni din nou, în sala „Dinamo”, iar pietrenii mai au nevoie de un singur succes pentru a rămâne în prima divizie.

Mihai STOIAN