pietricica turism

Daniel Todosia, in centru, la scurt timp dupa victoria din finala ONSS

Handbaliștii juniori I ai LPS Piatra Neamț pregătiți de profesorii Rita și Stelian Bursuc, au învins în deplasare, pe CSS Iași, cu 28-22 (11-10) și au detronat liderul seriei A, după o partidă jucată, joi după-amiaza, chiar pe terenul fostei ocupante a primului loc și care a contat pentru etapa a 2-a a turului. Meciul a debutat cu un minut de reculegere în memoria handbalistului pietrean Daniel Todosia, cel care s-a stins din viaţă în dimineața zilei de joi, 9 octombrie, în spitalul din Târgu Mureș. După un joc pe muchie de cuțit, în prima parte, în repriza a doua pietrenii s-au descătușat și au învins lejer echipa din Iași, căreia i-a provocat al doilea insucces din actualul campionat.

”Astăzi, victoria noastră ți-o dedicăm ție, mereu ai fost un luptător și știm că de acolo, de sus, unde ești, te-ai rugat pentru noi! Dumenezeu să te ierte”, a scris Cosmin Bibirig dedicația susținută de toți colegii lui, pe un site de socializare. LPS Roman a învins la Focșani, în deplasare, cu 37-29 și s-a instalat în postura de lider al seriei, cu 12 puncte, la fel ca LPS Iași (fostul lider) și LPS Suceava, învingătoare cu 28-21 în partida cu LPS Vaslui. Pe locul 4, ultimul ce duce în turneul semifinal, se situează LPS Piatra Neamț cu 10 puncte. Pietrenii au solicitat FRH amânarea meciului cu LPS Suceava, care trebuia să se dispute duminică, 12 octombrie, pentru a putea participa la înmormântarea fostului lor coleg Daniel Todosia, la Bicaz, în jurul orei 12. FRH a aprobat cererea, astfel că jocul cu LPS Suceava, din etapa a 3-a, se va disputa marți, 14 octombrie, de la ora 16, în sala a doua (mică) Polivalentă din Piatra Neamț.

Pe 25 mai, Daniel Todosia împreună cu doi prieteni, toți colegi la LPS Piatra Neamț, au plecat cu mașina spre Lacu Roșu, din Bicaz. Conducea unul dintre colegi și, într-o curbă, a pierdut controlul mașinii, care s-a izbit de un stâlp de pe marginea drumului cu portiera din dreapta față, loc pe care statea Todosia. Trupul neînsuflețit al lui Daniel Todosia a fost depus la o biserică în Bicaz. “Din păcate, sunt puține lucruri de spus în astfel de momente. L-am pierdut și îmi pare foarte rău pentru el și familia sa. L-am cunoscut de mic, l-am crescut și l-am văzut om mare. A venit acel moment nefericit și acum acesta”, a declarat Stelian Bursuc. Duminică, 12 octombrie, LPS Roman joacă pe teren propriu, cu LPS Iași, având posibilitatea să se desprindă în fruntea clasamentului. (M.S.)