ACTUALIZARE Acuze de incompatibilitate la Roman * Ce declară Leoreanu şi Micu!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: „Toate lucrurile se fac așezat, rămâne să vedem, să analizăm, nu ne precipităm. Am înțeles că există o jurisprudență care a mai dat dreptate celor aflați într-o situație similară… Din moment ce în Consiliul de Administrație trebuie să fie reprezentantul Consiliului local, iar viceprimarul, prin lege, pe toată durata mandatului, își păstrează calitatea de consilier local, despre ce vorbim? O să o luăm cu calm, o să vedem motivarea pe care o dau ei, ne vom exprima și noi punctul de vedere. Că, dacă o luăm așa, care e dintr-un consiliu de administrație și e de la școală nu mai votează pentru școală, care e de la spital nu mai votează pentru spital… Până la urmă e asumarea unei răspunderi și trebuie văzut de unde până unde se întinde ea” – Laurenţiu Leoreanu.

********

„Este o verificare pornită din anul 2014, care a vizat mai multe aspecte, cel reținut în momentul de față de ANI am văzut că se referă la această presupusă incompatibilitate a mea cu calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman. În apărarea pe care am formulat-o către ANI am spus că eu am fost  desemnat de Consiliul Local Roman să îl reprezint în Consiliul de Administrație, drept pentru care nu mă consider a fi în culpă, tocmai în ideea că eu nu sunt în Consiliul de Administrație ca și persoană fizică sau orice cetățean de pe stradă, ci sunt reprezentantul Consiliului Local. Din jurisprudența pe care am studiat-o și am depus-o în formularea apărării se pare că ANI nu a luat-o în considerare, drept pentru care, cel mai probabil – după ce îmi va fi comunicat personal raportul final – voi ataca în instanță” – Lucian Micu. (a consemnat Dan AILINCĂI)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Viceprimarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Conform comunicatului emis de ANI astăzi, 12 iulie, Lucian Micu „se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003”. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPuncte de prim-ajutor pe caniculă la Piatra Neamț
Articolul următor„Sportul – Performanţă şi Pasiune”, la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.