0:00

„Sportul – Performanţă şi Pasiune”, la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ organizează, începând de miercuri, 13 iulie, expoziţia “Sportul – Performanţă şi Pasiune”.

Potrivit unui comunicat de presă al DJST Neamţ, deschiderea expoziţiei va avea loc, în ziua amintită, cu începere de la ora 11:00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamţ.

„Vor fi prezentate diferite dovezi ale reuşitelor sportivilor nemţeni în competiţii naţionale şi internaţionale. Vor fi de văzut trofee, medalii, tricouri, dar şi fotografii ale oamenilor din lumea sportului care, în timp, au făcut cunoscut în lume numele judeţului Neamţ”, se menţionează în comunicatul citat.

Se vor acorda plachete unor dascăli sau familiilor acestora, pentru activitatea întreprinsă în sport, dar şi unor persoane, care au muncit în slujba sportului, având altă titulatură decât aceea de profesor sau antrenor. În cadrul unui colocviu, se vor aduce la cunoştinţă momente importante din carierele câtorva dintre cei ce vor fi amintiţi.

„Un capitol aparte va fi rezervat primei mari performanţe a handbalului nemţean la nivel de seniori, care, în 1996, a câştigat, prin echipa Fibrex-Zimca Săvineşti, medalia de argint a Diviziei A la handbal masculin. Aceea a fost prima clasare pe podium a unei echipe de handbal nemţene, la nivel de seniori, în istoria sportului cu mingea mică din Neamţ”, a precizat Gheorghe Paisa, director executiv al DJST Neamt.

Expozitia se va încheia la finalul lunii septembrie. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: DJST Neamţ)

Articolul precedentACTUALIZARE Acuze de incompatibilitate la Roman * Ce declară Leoreanu şi Micu!
Articolul următorBiserica din Țibucanii de Jos, spartă de un zilier
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.