Urmare a conflictului de interese, constatat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, viceprimarul de Săvinești, Neculai Urdă a pierdut funcția. Ordinul de încetare a mandatului a fost semnat de Prefectul George Lazăr aseară, 22 decembrie.

Neculai Urdă știa ce urmează încă de la finele lunii octombrie 2021, când ÎCCJ i-a respins recursul în anulare. Instanța l-a „iertat” de acuzația de incompatibilitate și a constatat că Neculai Urdă a fost doar în conflict de interese.

Pe persoană fizică, domnul consilier a fost, acum aproape 10 ani, și vice, dar și mic întreprinzător autorizat și administrator la Marda SRL. „Urdă Neculai, viceprimar al comunei Sãvinești, județul Neamț – INCOMPATIBILITATE: În perioada 25 iunie 2012 – 07 aprilie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar Neamț și calitatea de persoană fizică autorizatã la Urdă Neculai Persoană Fizică Autorizată, iar în perioada 25 iunie 2012 – 07 iulie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Marda S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și lit. g) din Legea nr. 161/2003” – a concluzionat Agenția Națională de Integritate în 10 aprilie 2017, după evaluarea alesului local.

Pe cale de consecință, atribuțiile de viceprimar sunt preluate de primarul de Săvinești, temporar.

C.I.

Articolul precedentFOTO. Panică la un incendiu în zori la Doljești
Articolul următorCOD GALBEN Ninsori şi viscol în regiunea montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava

1 COMENTARIU

  1. Au uitat sa verifice cei de la ANi, dar si DNA-ul lucrarile avute de societatea lui Urda cu Primaria Savinesti in ultimii 10 ani. Daca sapau un pic mai mult cre ca se lasa si cu un picut de puscarie

Comments are closed.