Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de ninsori şi viscol, pentru zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Avertizarea este valabilă vineri, 24 decembrie, între orele 2:00-14:00.

COD GALBEN Ninsori şi viscol în regiunea montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, precizează ANM.

COD GALBEN Ninsori şi viscol în regiunea montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână pe 26 decembrie, este în vigoare şi o informare meteorologică. „În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20-30 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă. În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1.700 metri, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”, mai relevă sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentViceprimarul de Săvinești, lăsat fără funcție înainte de Crăciun
Articolul următorProgram de Sărbători la Kaufland, Lidl şi Penny
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.