judecatoria piatra neamt nouaSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va aviza, în şedinţa din ziua de 1 octombrie, delegarea în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Piatra-Neamţ a magistratului Vasile-Viorel Chitaş.

În aceeaşi şedinţă se va aproba cererea judecătoarei Mihaela Andreea Chiruţă, care are grad profesional de curte de apel, de a fi eliberată din funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Piatra Neamţ, ca urmare a demisiei şi de a-şi continua activitatea la Tribunalul Neamţ.

În mod normal, delegarea în funcţii de conducere la nivelul instanţelor nu se face pentru o perioadă mai mare de 6 luni.

Şefia Judecătoriei Piatra-Neamţ este asigurată, în prezent, tot pe bază de delegare, de judecătoarea Melania Carmen Isopescu. Între timp, titularul funcţiei, judecătoarea Iulia Paisa este suspendată până la finalizarea procesului în care are calitatea de inculpat pentru abuz în serviciu cu primire de foloase necuvenite (41 de infracţiuni) şi fals intelectual (6 infracţiuni). La Bacău, Iulia Paisa a primit o condamnare de un an cu suspendare, iar acum dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se va pronunţa o sentinţă definitivă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentElevi de la Colegiul Silvic, pe podium la „Young people in european forests”
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI: SC Bacău – ASA Târgu Mureş, la Piatra Neamţ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.